MAJKA TRAGIČNO PREMINULOG GABRIJELA: / 'Gamad će biti tamo gdje im je mjesto, nemate pojma s kim ovaj put imate posla'

Image
Foto: Screenshot/Dnevnik.hr

Građanska inicijativa traži otvaranje regionalne bolnice, zdravstvenu skrb dostupnu 24 sata dnevno sedam dana u tjednu te uspostavu hitne helikopterske službe

25.2.2019.
14:40
Screenshot/Dnevnik.hr
VOYO logo

Na konferenciji za medije građanske inicijative "Sinovi i kćeri Neretve" emotivno je istupila Ivana Bebić, majka tragično preminulog 9-godišnjeg dječaka Gabrijela iz Metkovića, čija je smrt potresla čitavu zemlju te je vlastima poslala snažnu poruku, piše Dnevnik.hr.

'Moje dijete ubio je hrvatski Ustav'

Na samom početku konferencije ona je naglasila da su njezino dijete ubili hrvatski Ustav i "onaj pojedinac iz Zagreba", jer su dopustili da pojedinci u Hitnoj i Domu zdravlja "sjede nogu preko noge".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Majka tragično preminulog dječaka poručila je da od Hitne službe neće napraviti pogrebno društvo. "Mogu slobodno uzeti svoje lijepe torbice i izaći. Bolje da ih zaključamo, nego da imamo onaj dolje jad što predstavlja našu Hitnu", rekla je Bebić i dodala kako njezina djeca još uvijek udaraju po nadgrobnoj ploči i zovu Gabrijela.

"On im još nije niti jednu riječ izgovorio", dodala je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
POTRESENI RODITELJI ISPRIČALI KAKO SU MOLILI LIJEČNIKE DA POMOGNU GABRIJELU: /

'Riječi pedijatrice nikada neću zaboraviti...'

Image
POTRESENI RODITELJI ISPRIČALI KAKO SU MOLILI LIJEČNIKE DA POMOGNU GABRIJELU: /

'Riječi pedijatrice nikada neću zaboraviti...'

'E, moja ljepotice plava, vratila si ti dijete modrih usta'

"Što ću raditi ako navečer u 22 sata nemam svoje dijete da s njim legnem? Ustav Republike neka mi odgovori što da ja radim. Hoćemo li ga izvaditi iz groba pa da šeta u kostima vani ili će se više oni pokrenuti i dignuti?", poručila je vidno potresena i u suzama Gabrijelova majka koja je dodala da joj ne trebaju niti odvjetnici niti policijski nadzor te je poručila policiji da nadziru one koje trebaju.

"Odvjetnik mogu biti sama, sva prava sam izučila u ova dva i pol mjeseca. Znam što je bilo moje pravo onog dana kad je moje dijete došlo u Hitnu, onog pogrebnog društva", nastavila je Bebić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na konferenciji je poslala i poruku medicinskoj sestri, referiravši se na izjavu iste liječničkoj komori kako ona nikad nikog nije vratila s Hitne. "E, moja ljepotice plava, vratila si ti dijete modrih usta. Vjeruj, ne znam kako možeš spavati, ali ja ne spavam već ima dva i pol mjeseca", rekla je Bebić.

'Neće vam niti jedno dijete više umrijeti'

Ivana Bebić zahvalila se na konferenciji pedijatrici Kseniji Kaleb i poručila joj da zna kako je sve što je mogla učinila za Gabrijela.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Veliko ti hvala, a gamad će biti tamo gdje im je mjesto", poručila je Bebić, te se zahvalila i doktoru Markiću što joj je omogućio da vidi sina zadnji put na intenzivnoj te se prisjetila tih teških trenutaka.

"Govori mi sestra: 'Gospođo, on vas ništa ne čuje', a ja im kažem: 'Gabrijele, ljubavi, majka se na tebe neće ljutiti. Izdrži ako možeš, ako ne možeš, znaš najbolje'. I za te suze što su ispustile njegove oči, tu večer, vas četvero i Ustav Republike Hrvatske, neću vam dopustiti da radite ovo što radite... I neće vam niti jedno dijete više umrijeti. Niti jedno. To vam ja kažem", poručila je Ivana Bebić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Nemate pojma s kim ovaj put imate posla", dodala je.

Ili regionalna bolnica ili miran prosvjed

Koordinator Građanske inicijative 'Sinovi i kćeri Neretve' Ivo Matičević prozvao je na konferenciji za medije Vladu i Ministarstvo zdravstva zbog kršenja Ustava zbog nejednake zdravstvene skrbi s ostatkom Hrvatske. On tvrdi da je zbog toga u Dubrovačko-neretvanskoj županiji zdravstveno ugroženo 200.000 ljudi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Građanska inicijativa traži otvaranje regionalne bolnice, zdravstvenu skrb dostupnu 24 sata dnevno sedam dana u tjednu te uspostavu hitne helikopterske službe. Ministarstvu zdravstva su dali rok do četvrtka da se o svemu očituje inače će biti organiziran miran prosvjed te će blokirati ceste.

Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo