sukob zbog vjeronauka / Majka se požalila učitelju: 'Zašto moja kći iz kabineta pasivno sluša vjeronauk?', on joj odgovorio: 'Nisam volonter, platite mi pa ću je čuvati'

Image
Foto: Thinkstockphotos/Ilustracija

Umjesto u knjižnici, kako tvrdi ova majka, djeca koja ne idu na vjeronauk vrijeme provode u kabinetu gdje 'pasivno slušaju vjeronauk'

25.10.2016.
16:34
Thinkstockphotos/Ilustracija
VOYO logo

Majka djevojčice koja ide u prvi razred Osnovne škole Vrbani odlučila je kako njezina kći neće pohađati vjeronauk, no naišla je na probleme pa se o svemu odlučila požaliti na Facebooku.

Naime, iako se sa školom dogovorila da će njezina djevojčica taj sat provoditi u knjižnici, umjesto toga ona sat provodi u kabinetu gdje, kako kaže, kao i ostala djeca koja ne idu na vjeronauk pasivno sluša predavanje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zbog ovog problema se obratila i učitelju u školi, Anti Pađenu, koji joj je u svom odgovoru napisao kako on nije volonter te da, ako želi da on pazi na djecu 45 minuta, da će mu to morati platiti.

Njezinu Facebook objavu prenosimo u cijelosti:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Poštovani,

željela bih pitati zbog čega su djeca koja ne idu na vjeronauk, konkretno A. S. A., za vrijeme vjeronauka u kabinetu, ako smo se prvi dan škole mi roditelji dogovorili s učiteljicom i vama da želimo da djeca budu u knjižnici za vrijeme vjeronauka? Ja bih i dalje željela da moja kćer bude u knjižnici za vrijeme vjeronauka i da niti pasivno ne sluša vjeronauk iz kabineta. Također me zanima zar je dozvoljeno da tako mala djeca ostaju potpuno sama (45 minuta), bez nadzora odrasle osobe? To je više pitanje koje ide školi. Da ih mi roditelji ostavimo same kući 45 minuta, počinili bismo kazneno djelo prema Obiteljskom zakonu. Unaprijed zahvaljujem na odgovorima. Srdačan pozdrav, J. J. Andres.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Odgovor učitelja Pađena također prenosimo u cijelosti:

Ovako ovdje ste naveli nekoliko pitanja koja su vrlo nekorektna, ako ne znate kao što vidim da ne znate trebate pitati.Inače su sva djeca u prostoriji koja je slobodna za vrijeme VJ ili nekog drugog predmeta kao što je Njemački, Informatika.Knjžnica nije za 1.b nego za učenike cijele škole. Što se tiče pasivnog slušanja nisam znao da ste stručnjak za akustiku, a zgradu je gradila Novogradnja 1992.g. pa se obratite njima. Djeca ne ostaju sama jer su u blizini djelatnici škole,ako čuju što odmah reagiraju.Mene se tiče kako ćete Vi ostavljati svoju djecu,a ako želite da ih ja pazim 45 minuta morat ćete platiti taj sat jer nisam ja volonter,a plaću primam po zakonu i odrađenim satovima.Vidim da ste i pravnica pošto poznate obiteljski zakon,baš lijepo......Mogu samo reći da mi je jako žao što idem u mirovinu pa da sredim sve nejasnoće po kratkom postupku i vrlo elegantno. Ante Pađen

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zbog ove situacije je ragirao i ravnatelj škole Mislav Batarelo koji je za Index rekao kako mu je iskreno žao zbog nekorektnog odgovora učitelja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dodao je i kako će kontaktirati majku i ispričati joj se zbog takve komunikacije te da je inače uobičajena praksa da djeca koja ne pohađaju vjeronauk za vrijeme nastave borave u knjižnici.

Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo