UDOVICA HEROJA RATA / Majka s petero djece živi sama u Škabrnji te i dalje treba vašu pomoć

Image
Foto: Žime Zelić/Pixsell

Prošle godine krenula je akcija kako bi se pomoglo obnoviti dom Andrijane i njezinih petero djece, ali pojavili su se novi problemi

21.3.2024.
8:19
Žime Zelić/Pixsell
VOYO logo

Još traje akcija za obitelj Matijević iz Škabrnje koja živi u teškim i neljudskim uvjetima.

Majka Andrijana brine o petoro maloljetne djece nakon što je preminuo njezin suprug, heroj Domovinskog rata nakon četiri moždana udara. Njihovu priču objavili smo još lani kada nam je majka Adrijana ispričala: "Najveći problem je vlaga i uvjeti koji nisu za djecu. Imaju gore (na katu kuće op.a) sobe, spavaju i sve je to u redu, ali više dolje boravimo kad ložimo tijekom zime"

Tekst se nastavlja ispod oglasa

RTL-ove kamere ušle su tada u njihov skromni dom, majka je rekla da trosjed mora biti odmaknut od zida jer su zidovi crni od vlage.

Braniteljska mirovina pokojnog supruga nije bila dostatna za sve rashode u trošnoj kući, pa je život obitelji nekadašnjeg suborca dirnuo branitelje iz Trogira. Toliko da je jedan od njih i zaplakao. Dovezli su zato pun kombi pomoći. Uz hranu, higijenske potrepštine i odjeću, djeca su dobila i nove krevete, pa i nekoliko laptopa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
EDUKACIJA JE KLJUČNA /

Dora je topla, draga i uvijek spremna pomoći. Već tri godine radi u trgovini: 'Predobro mi je'

Image
EDUKACIJA JE KLJUČNA /

Dora je topla, draga i uvijek spremna pomoći. Već tri godine radi u trgovini: 'Predobro mi je'

"Trogirani su se odazvali u velikom broju. Imamo jednu šansu za buduću suradnju i da pokažemo našim sumještanima, sugrađanima da trebaju i oni biti široka srca", rekao nam je prošlog rujna Miljenko Rilje, nekadašnji zamjenik generala Ante Gotovine. Dodao je i da će general Ante Gotovina zajedno sa zadarskim braniteljima podržati akciju.

Image
Foto: Hrvatska udruga za pomoć žrtvama nasilja, dejci i siromašnima

Otada je krenula akcija da se uredi skromni dom ove obitelji u kojoj su djeca, starosti 16, 13, 11, 10, 8 odlični učenici, unatoč teškim životnim uvjetima. Nitko od njih nema svoju sobu, spavaju skupa, obitelj prima pomoć Hrvatskog Zavoda za socijalni rad, Centra za socijalnu skrb, koji je provjerio i utvrdio njihove teške uvjete te naveo da im je pomoć žurno potrebna.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: Žime Zelić/Pixsell

U pomoć su priskočili mnogi, no tijekom obnove njihova doma otkriveni su novi problemi, nakon skidanja gornjeg sloja zida punog vlage, gljivica i rupa, pojavila se vlaga i unutar zida koji je jako mokar, sada donosi Večernji list.

Izvođači radova procijenili su kako je čitava kuća u jako lošem stanju te je potrebno puno posla i ulaganja kako bi se uredila. U prostorijama gdje će boraviti djeca, treba se krenuti od nule što iziskuje dodatna financijska sredstva, jer se radi o kuhinjama, sobama za djecu, dnevnom boravku, vanjskoj fasadi cijele kuće, popravku krova, građevinskim radovima, radovima vodoinstalacija, knaufa… Zidovi su svi šuplji izvana te iznutra, treba napraviti WC i još mnogo toga stoga obitelj i dalje treba pomoć.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: Hrvatska udruga za pomoć žrtvama nasilja, dejci i siromašnima

Obitelji Matijević možete pomoći slanjem potrepština na adresu HUPŽNDS, Ivekovićeva ulica 35, Zagreb 10000, ili osobno donijeti uz prethodnu najavu na WhatsApp kontakt: 091 614 8399. ili na e-mail predsjednikhupznds@gmail.com ili hupznds@gmail.com.

Pomoć možete uplatiti na račun na koji se prikuplja pomoć samo za obitelj Matijević iz Škabrnje na račun u Erste&Steiermärkische Bank d.d.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

IBAN: HR4824020061101034912. Primatelj: skraćeni naziv Udruge: HUPŽNDS, Svift/bic za uplate iz inozemstva: ESBCHR22. model: 00, poziv na broj: 73834063697-2023.

POGLEDAJTE VIDEO Udvica u Škabrnji živi sama s petero djece. U akciju se uključio i Gotovina, evo kako i vi možete pomoći

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo