Je li vama sve jasno? / Majka objavila test za prvašiće na Facebooku, roditelji poludili: 'Ovo je užas!'

Image
Foto: MaMe na Fejsu Facebook/Screenshot

Ogorčena majka jednog prvašića objavila je na Facebooku test koji njezino dijete nije znalo riješiti i izazvala pravu bujicu reakcija

16.2.2017.
14:32
MaMe na Fejsu Facebook/Screenshot
VOYO logo

Na Facebook grupi "MaMe na Fejsu" danas je osvanuo post u kojemu se roditelje prvašića moli da napišu mišljenje o testovima i zadacima koje dobivaju djeca. 

"...Evo iskreno, ja sam ogorčena,priložit ću dio testa koji su djeca danas pisala. Pola razreda je dobilo jedan, s time da su dvije mame rekle, ako se ovako nastavi da će djecu prebacit u drugu školu ili drugi razred (pošto a i b uče drukčijom tematikom), naša učiteljica je izabrala težu metodu. Kako da se nosimo s time?", napisala je jedna ogorčena majka, priloživši sliku testa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U testu koji očito želi ispitati znanje djece na temu dana u tjednu, pitanja su postavljena u obliku zagonetki, pa se čini se djeca koja su dobila test jako zbunila. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Roditelji su burno reagirali, i uglavnom kritizirali način postavljanja pitanja jer, kreativnost je dobra, ali pitanja postavljena kao zagonetke ne vrednuju znanje učenika. složili su se mnogi.

Imate sličnu priču iz hrvatskog školstva? Javite nam na vijesti.hr@rtl.hr

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo