KOORDINIRANI NADZOR / Lučka kapetanija Rijeka u kontroli: Utvrdila brojne nepravilnosti u pomorskom prometu

Image
Foto: Hrvoje Jelavic/PIXSELL

Počiniteljima su izdani prekršajni nalozi i mandatne kazne

21.7.2019.
15:10
Hrvoje Jelavic/PIXSELL
VOYO logo

Riječka Lučka kapetanija u subotu je tijekom nadzora pomorskog prometa i pregleda pomorskoga dobra utvrdila brojne nepravilnosti zbog čega je počiniteljima izdala prekršajne naloge i mandatne kazne.

Službenici su obavili ukupno 60 pregleda (46 domaćih i stranih brodica, četiri domaća broda i šest stranih jahti) te tri pregleda pomorskog dobra i jedan pregled plovnog puta, priopćilo je u nedjelju Ministarstvo mora, prometa i infrastrukture.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tijekom nadzora zabilježeno je 18 prekršaja, na temelju čega je izrečeno 12 mandatnih kazni te je izdano šest prekršajnih naloga prema počiniteljima prekršaja.

Za vrijeme pomorsko-prometnog nadzora, službenici su plovilima iz sastava Lučke kapetanije Rijeka preplovili 163 nautičke milje unutar područja nadležnosti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Koordinirani nadzor s pripadajućim lučkim ispostavama u području nadležnosti Lučka kapetanija Rijeka obavljala je u subotu od 11 do 19 sati s ciljem provjere sudionika pomorskog prometa iz aspekta sigurnosti plovidbe.

Akcija je provedena ciljano s četiri plovila iz sastava riječke Lučke kapetanije, a područje nadzora najvećim dijelom obuhvatilo je Riječki zaljev, Vinodolski kanal te Rapski i i Creški akvatorij.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Koordinirane nadzore tog tipa, bez najave, Lučka kapetanija Rijeka nastavit će tijekom ostatka razdoblja pojačanog prometa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Skriveno u raju
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo