'OVA CESTA JE TOLIKO LOŠA...' / Svjedoci opisali trenutak izlijetanja školskog autobusa: 'Vozač je svu djecu na rukama iznio iz autobusa'

Image
Foto: Ivo Cagalj/PIXSELL

Mali školski autobus sletio je s ceste u privatno dvorište u Gornjem Sitnom oko 13.20 sati

21.11.2023.
18:06
Ivo Cagalj/PIXSELL
VOYO logo

Mali školski autobus sletio je s ceste u privatno dvorište u Gornjem Sitnom oko 13.20 sati. Srećom, nitko nije teže ozlijeđen, a vozač je pomoć liječnika potražio tek naknadno, javlja 24sata.

"Supruga i ja smo ručali, taman sjeli popiti kavu kad ono.... taj zvuk, strašan, užas.... Prvo smo pomislili da se nešto srušilo, izletjeli smo iz kuće. Autobus je bio skršen, na boku, a vozač je u tom trenutku već djecu svu na rukama iznio iz autobusa. Svaka mu čast, ostati tako pribran. Kad sam vidio da su se djeca odmah rastrčala, da su svi na nogama, samo sam rekao: 'A hvala Gospi što ih je sačuvala'. Ne mogu vam opisati te prizore, baš smo potreseni, još se nismo smirili", rekao je mještanin u čije je dvorište sletio školski minibus.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

POGLEDAJTE VIDEO: Nesreća u blizini Splita. Školski kombi sletio s ceste, u njemu bila i djeca

Nitko nije ozlijeđen

U njemu je bilo petero djece koji su odmah prebačeni u KBC Split, a prema posljednjim informacijama, nitko nije teže ozlijeđen.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Kad je došla Hitna, vozač je samo ponavljao kako njemu nije ništa, nije mu ništa... Bilo mi ga je tako žao, nije on kriv, svakome se može dogoditi, ova cesta je toliko loša da vam treba samo malo kiše i eto vam katastrofe. Kasnije sam čuo da se taj mladi čovjek ipak javio liječnicima zbog bolova u predjelu rebara", dodao je.

Ljudi su ogorčeni nemarom nadležnih koji bi trebali ceste održavati i učiniti ih sigurnijim za promet.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Da na toj cesti postoji ograda, branik, ovo se ne bi dogodilo. Samo mi nikad nikome nismo važni. Ne znam je li ovo vrijeme da to govoriti, ali tako je. Taj nesretni vozač je s gornje ceste sletio na donju pa nama u dvorište. Kiša pada cijelo jutro, onako usitno, a to je najgore. Baš je ružna cesta. Iz Splita nitko ne vidi Sitno, ali iz Sitnog se vidi Split", kaže mještanin dodajući kako je riječ o djeci malo starijeg, ali ipak osnovnoškolskog uzrasta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo