Ljajić: Šta god da odlučimo - kajaćemo se

Vlada najverovatnije na vanrednoj sednici odlučuje o Kosovu

6.4.2013.
12:53
VOYO logo

Ministar spoljne i unutrašnje trgovine Rasim Lajić izjavio je u Kragujevcu da će Vlada Srbije najverovatnije na vanrednoj sednici razmotriti ponudu Brisela o pitanju Kosova i Metohije.

- Članovi vlade juče su informisani o osmoj rundi pregovora Beograda i Prištine, narednih dana biće dodatnih konsultacija poslaničkih grupa i stranaka vladajuće koalicije i verujem da ćemo imati vanrednu sednicu vlade - rekao je Ljajić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

On je naveo da se svi u vladi slažu da je predlog Brisela loš, da ne zadovoljava interese Srba na Kosovu i Metohiji, posebno Srba na severu Kosova.

- Pitanje je kakve su posledice jedne i druge odluke i mi vagamo te posledice - rekao je Ljajić i ocenio da bi bilo apsolutno neprihvatljivo da po tom pitanju bude podela u vladi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

On je istakao da "u ovom trenutku svi moramo da budemo jedinstveni".

- Nema dobrog rešenja i kakvu god odluku da donesemo, kajaćemo se - rekao je Ljajić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Da istorijsko "ne" ne postane istorijsko "da""

On je prethodno, u intervjuu agenciji Beta naveo da ne predviđa katastrofičan scenario, ukoliko Srbija ne prihvati plan, ali, kako je ocenio, zemlja time ulazi u period nesigurnosti, neizvesnosti, a kasniće se bar dve godine u evropskim integracijama.

Napomenuo je i da paralelno sa konsultacijama u srpskom državnom vrhu traju i diplomatske aktivnosti, a traže se jasne garancije da će Srbija, ukoliko pristane na plan, sigurno u junu dobiti datum za početak pregovora.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ljajić je poručio da treba voditi računa o tome šta bi se dogodilo za tri ili četiri godine, ako Srbija sada sve odbije.

- Da ovo istorijsko "ne" ne postane za tri- četiri godine istorijsko "da", ali sa izgubljene tri ili četiri godine i rešenje koje nije ništa bolje od ovog - upozorio je Ljajić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo