POSTOJAN KANO KLISURINA / Lik koji je izvjesio zastavu SFRJ: 'Od sada ću i ja prijavljivati ljude koji vješaju ustaške, susjedi sigurno nisu zvali policiju'

Image
Foto: Boris Scitar/Vecernji list/PIXSEL

Velimir i njegova supruga su  komentirali kako im je cijela situacija, zapravo, smiješna jer nije zastavu stavio na tuđu kuću već na svoju. 'Takvo što može smetati samo domaćim ratnim izdajnicima i zločincima'

30.11.2022.
17:43
Boris Scitar/Vecernji list/PIXSEL
VOYO logo

Policija je u utorak tijekom dana morala intervenirati u mjestu Jakšić u Kolodvorskoj ulici zbog, kako kažu, narušavanja javnog reda i mira. Kako su izvijestili iz PU požeško-slavonske, 47-godišnjak je na prednjem dijelu svoje kuće do ulice istaknuo zastavu bivše države Jugoslavije čime je, tvrde, vrijeđao moralne osjećaje građana.

Image
KOŠTAT ĆE GA PETOKRAKA /

Izvjesio zastavu Jugoslavije za 'Dan Republike' pa zaradio prijavu od hrvatske policije: 'Vrijeđao je moralne osjećaje građana'

Image
KOŠTAT ĆE GA PETOKRAKA /

Izvjesio zastavu Jugoslavije za 'Dan Republike' pa zaradio prijavu od hrvatske policije: 'Vrijeđao je moralne osjećaje građana'

'Ta država me učinila čovjekom, u njoj sam stasao'

Za Plusportal, 47-godišnjak je objasnio svoj potez. "Nikomu ništa nisam želio dokazati ili poručiti tom zastavom, ona je bila za mene jer ja poštujem državu u kojoj sam rođen i othranjen. Ta država me napravila čovjekom kakav jesam i od svoje prošlosti ne mogu pobjeći. Iz tog razloga poštujem tu državu kakva god da je bila; možda nekom nije valjala, no meni jest", odlučno je kazao Velimir Meničanin, hrabro se suprotstavivši neistomišljenicima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Otkako sam ovdje trpim ustaška obilježja'

Razmirica između njega i susjeda - kaže - nikada nije bilo, a što ih je sada potaknulo na ovakav čin ni sam ne zna. "Otkako sam ovdje, a tomu ima već 20 godina, trpim ustaška obilježja - vješanje ustaških zastava. Ja sam protiv toga. Ustašija me osobno vrijeđa - otvoreno to govorim - ali trpim i šutim. I oni su ljudi, naravno, pa neka vješaju ako imaju tu potrebu, ali ja je ne volim gledati i ne gledam je stoga me ne može uvrijediti", pojašnjava Jakšičanin dodajući kako ne zna zašto je netko došao i gledao u njegovu zastavu te se time uvrijedio.

Velimir i njegova supruga su  komentirali kako im je cijela situacija, zapravo, smiješna jer nije zastavu stavio na tuđu kuću već na svoju te ne zna kome je to moglo zasmetati. Oni smatraju kako su svi susjedi u dobrim međuljudskim odnosima pa nema potrebe ni za ovakvim sukobima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Čitam u medijima kako sam vrijeđao moralne osjećaje građana. U slijepoj ulici, čije osjećaje? Mogli su biti povrijeđeni osjećaji samo onoga tko je htio biti uvrijeđen. Ovo je slijepa ulica, znači tu ne dolazi nitko osim nas par ljudi koji tu živimo i sad je taj netko imao potrebu doći u nju i biti uvrijeđen. Što da mu ja radim",  kazao je i dodao kako je ostao iznenađen dolaskom policije, no pritužbi na njihov rad nema jer, kako kaže, bili su korektni.  

'Siguran sam da nije nitko od susjeda'

"Stvarno ne mogu reći niti jednu lošu riječ što se tiče obavljanja njihovog posla. Naravno, ne znam tko me prijavio jer je bila anonimna prijava, no zastavu sam morao skinuti i policija ju je uzela. Siguran sam da to nije nitko od mojih susjeda, jer ovdje je netko došao s namjerom da to slika i prijavi - policija je dobila fotografiju. Susjedi bi došli pješke ne bi autom, a ja sam čuo da je ispred kuće stao auto i brzo se odvezao, žao mi je samo što nisam pogledao ili izašao da vidim što se događa. Tek kasnije, nakon svega što se dogodilo, sam shvatio da je taj netko ciljano došao slikati zastavu. - zaključio je. Naposljetku, Meničanin smatra kako ovdje nema nikakvog međunarodnog skandala jer kako kaže, nije stavio srpsku ili bosansku zastavu nego jugoslavensku. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ne bi tu trebalo biti nacionalnih netrpeljivosti... jedino moralnih pitanja... jer netko je ustaša ili bilo što drugo. Uglavnom, takvo što može smetati samo domaćim ratnim izdajnicima i zločincima. Ako meni, pak, ne smetaju njihove zastave, ni njima ne bi trebale smetati moje, a ja ću iduće godine ponovno postaviti zastavu kao i ove godine ujutro i onda ću je skinuti navečer. Ovaj put, ipak, stavit ću je u dvorište tako da nitko više ne bude „moralno uvrijeđen“. Od sada, također, ću i ja prijavljivati ljude koji vješaju ustaške zastave jer vjerujem da me netko od njih i prijavio. Ako ćemo biti tako pokvareni, bit ćemo." poručio je odlučno naš sugovornik.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo