Lijes s pokojnicom izbacili iz zrakoplova u Frankfurtu

Kovčeg s posmrtnim ostacima nedavno preminule S.J., rođene Metkovke s prebivalištem u New Yorku, stajao je desetak sati na aerodromskom skladištu u Frankfurtu.

1.6.2012.
9:02
VOYO logo

Lijes je avionom Lufthanse iz SAD-a stigao do Frankfurta bez ikakvih problema, uz uobičajene carinske kontrole i formalnosti, da bi problemi počeli kada ga je trebao preuzeti Croatia Airlines i prevesti do Splita.

Nakon što je lijes stajao na aerodromskom skladištu, na inzistiranje pogrebnika i članova obitelji, poslali su ga bez puno objašnjenja idućim avionom i to u Zagreb. Da stvar bude još gora, obitelj pokojnice tvrdi da aviokompanija nije službeno obavijestila nikoga, nego je pogrebnik Krešimir Jelić, koji je bio zadužen za organizaciju pogreba u Metkoviću, svojim privatnim kanalima doznao da je tijelo pokojnice ostalo u Frankfurtu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sati iščekivanja i očaja

"U Metkoviću smo sve organizirali, tiskali osmrtnice s datumom i satom posljednjeg ispraćaja, dali obavijest u novine ne znajući da je pokojnica u Frankfurtu. Moj je sin već bio pošao u Split da, prema dogovorenom rasporedu, preuzme kovčeg", kaže za Slobodnu Dalmaciju Jelić.

"Slijedili su sati iščekivanja i očaja. Nismo znali kako će se to okončati, a cilj nam je bio da njezine posmrtne ostatke u Metković dovezemo do sprovoda, koji je bio zakazan za utorak u 17 sati na groblju svetog Ivana, i uspjeli smo u tome", kaže brat pokojnice Mario.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

CA: Kovčeg nije mogao u prtljažnik

Od aviokompanije traži samo ispriku i nadoknadu troškova prijevoza od Zagreba do Metkovića. Ogorčen je što se obitelji niti tri dana nakon nemilog događaja nitko nije službeno javio.

U Croatia Airlinesu, piše Slobodna, nisu željeli detaljnije komentirati zbog čega lijes nije ukrcan u avion na relaciji Frankfurt–Split. Tek su kratko poručili da je lijes s posmrtnim ostacima Sanje Jerković bio prevelik za prtljažnik zrakoplova.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo