LIJEČNIKE U ZAGORJU ZGROZILO STANJE PACIJENTICE: / 'S gnojnom ranom na nozi i ličinkama crva na glavi danima je umirala u najgorim mukama'

Image
Foto: PIXSELL, Hrvoje Jelavic
19.7.2016.
15:01
PIXSELL, Hrvoje Jelavic
VOYO logo

Vjekoslava Živičnjak (75) iz Svedruže Petrovske umrla je svega 15 minuta nakon što ju je Hitna pomoć iz njezine kuće prevezla u zagorsku Opću bolnicu Bračak. Liječnički tim koji je nesretnu ženu još zatekao živu u njezinoj kući ostao je zgrožen viđenim, no detalje o slučaju zbog liječničke etike nisu željeli iznositi. Prvi čovjek zagorske Hitne medicine Krešimir Božić rekao je samo da je liječnica koja ju je obradila o svemu razgovarala s policijom, piše Zagorje-international.hr.

Smrad iz kuće

Susjedi 75-godišnjakinje ispričali su kako je starica umirala u najgorim mukama, kako joj je posljednjih nekoliko mjeseci iz zagnojene rane na nozi curio gnoj, da je u kosi imala čak i ličinke crva i da je u Opću bolnicu na Bračak dovezena u gotovo raspadajućem stanju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Danima se iz kuće osjećao smrad, no nismo znali zbog čega. Očito je da je sve bilo zbog njezina teškog zdravstvenog i gotovo raspadajućeg stanja u kojem je bila. Navodno danima nije ništa ni jela", pričaju susjedi dok njezin suprug Željko (75) tvrdi kako su njihove priče gluposti.

Suprug demantira selo

"Istina je da je Vjekoslava posljednjih nekoliko tjedana bila jako bolesna i ležala u krevetu. Prije godinu dana nešto ju je piknulo u nogu i rana se iz dana u dan počela sve više gnojiti. Stalno sam joj govorio kako ću zvati doktora, ali ona mi nije dala. No kad sam vidio kako joj je posljednjih nekoliko dana bilo loše, pozvao sam Hitnu. Žena mi je bila jako pametna, ali jednostavno nikad u životu, osim što je dva puta bila u rodilištu kad su se rodili sinovi, nije bila kod liječnika. Nije ni trebala jer nikad nije bila bolesna. Ja je nisam mogao natjerati", kaže Željko dodajući kako mu je supruga tri tjedna prije smrti hodala po kući i kuhala.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Inače, s pokojnom Vjekoslavom je u obiteljskoj kući također živio i njihov sin Josip, a do prije dvije godine i snaha koja ih je napustila. Susjedi su nam rekli da su svi jako puno pili, pa se ni s kim u selu nisu ni družili.

Zavod za hitnu medicinu Krapinsko – zagorske županije zbog slučaja Vjekoslave Živičnjak podnio je prijavu Centru za socijalnu skrb i policiji.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
ZA ELISU
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo