Čudo iz Klaićeve! /

Liječnik Višnjić o ozdravljenju malene Anđele: 'Ovo mi je najteži slučaj u karijeri. Ključna je bila brza organizacija'

Liječnike koji su je spasili već su prozvali Anđelini Anđeli

17.12.2021.
20:00
VOYO logo

Iza 6-godišnje Anđele je pet mjeseci borbe, 20 dana na respiratoru i šesnaest zahtjevnih operacija. Liječnike koji su je spasili već su prozvali Anđelini Anđeli.

Više o uspjehu malene Anđele i liječničkog tima razgovarala je Leona Šiljeg sa Stjepanom Višnjićem, pročelnikom Zavoda za abdominalnu kirurgiju Klinike za dječje bolesti Zagreb.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Izuzetan uspjeh medicine! /

U Klaićevu stigla sa 2% šanse za preživljavanje. Ali, nakon 5 mjeseci i 16 operacija izliječena je djevojčica Anđela

Image
Izuzetan uspjeh medicine! /

U Klaićevu stigla sa 2% šanse za preživljavanje. Ali, nakon 5 mjeseci i 16 operacija izliječena je djevojčica Anđela

Što je bilo ključno da Anđela večeras bude uz obitelj?

Ključna je bila brza organizacija. Anđela je prvo završila u bolnici u Slavonskom Brodu. Potom je prebačena ovdje u Klaićevu. Njezino liječenje je prvo bilo podijeljeno u tri faze. Početna faza je bila kada je prvo bila 20 dana na respiratoru.

Liječnik Višnjić kaže kako mu je ovo bio najteži slučaj u karijeri.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Kada se u ovoj poziciji, u ovoj bolnici, onda zaista vidite puno teške i ozbiljno ozlijeđene djece. međutim, da je ovako bilo ozlijeđeno, šest organskih sustava, to je zaista vrlo rijetko. Ne sjećam se kada smo zadnji put imali ovako kompleksno multiorgansko ozljeđivanje", ispričao je Liječnik Višnjić.

Malena Anđela je kada je stigla u Klaićevu imala 2 posto šanse za preživljavanjem.

"Za svako dijete koje uđe u Klaićevu vrijedi pravilo da nema predaje", poručio je Višnjić i dodao kako se liječnici za njih bore od prvog dana.

"U svakom trenutku smo planirali onaj najracionalniji i najsigurniji način kako da ju probamo fazu po fazu izvlačiti. Sama činjenica da je u pet mjeseci prošla 16 operativnih zahvata i da smo išli stalno korak po korak prema naprijed, prema kraju te ružne priče i da je na kraju izašla kao zdravo i funkcionalno dijete znači da je strategija bila dobra", objašnjava.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Za liječnički tim ono što je bilo iznenađujuće i motivirajuće je to da je Anđela bila izuzetno vesela i hrabra, kaže Višnjić, te je u svakom trenutku pokazivala volju da se izvuče.

"Čestitam svima koji su bili uključeni u liječenje i možemo biti ponosni. To je još jedan veliki uspjeh naše kuće", zaključio je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sjene prošlosti
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo