cifra da zaboli glava / Liječnica mora virovitičkom Domu zdravlja isplatiti 400.000 kuna jer nije odradila specijalizaciju!

Image
Foto: Thinkstock.com

Presuda je još uvijek nepravomoćna, no postane li pravomoćna, zagrebačka će doktorica s kamatama Domu zdravlja Virovitičko-podravske županije morati platiti ukupno blizu 400.000 kuna

6.6.2018.
20:36
Thinkstock.com
VOYO logo

Jedna nesretna specijalistica stomatologije iz Zagreba virovitičkom Domu zdravlja mora platiti 260.000 kuna troškova specijalizacije koju je pohađala u toj ustanovi, troškove parničnog postupka koji iznose 46.000 kuna te zakonske zatezne kamate na obje svote, odlučio je ovih dana Općinski sud u Virovitici, piše Podravski.hr.

Presuda je još uvijek nepravomoćna, no postane li pravomoćna, zagrebačka će doktorica s kamatama Domu zdravlja Virovitičko-podravske županije morati platiti ukupno blizu 400.000 kuna.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prvo je tužbu protiv Doma zdravlja podnijela doktorica tražeći da se poštuje pravilnik o specijalističkom usavršavanju prema kojem obveza specijalizanta da radi u zdravstvenoj ustanovi ne smije biti duža od same specijalizacije.

Specijalizaciju je liječnica tri godine obavljala na Klinici za stomatologiju KBC-a Šalata, a nakon položenog specijalističkog ispita u Domu zdravlja u Virovitici radila je kao specijalist ortodont više od četiri godine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nakon toga je uslijedila tužba Doma zdravlja u kojoj je navedeno kako je ugovorom o specijalizaciji sklopljenim s doktoricom predviđena njezina obveza da u toj ustanovi ostane raditi najmanje deset godina.

Onu tužbu od strane doktorice sud je na koncu odbacio kao neosnovanu, potvrdivši uz to zahtjev Doma zdravlja za isplatom 260.000 kuna troškova specijalizacije. Dom zdravlja je tražio pola milijuna kuna tvrdeći kako je toliko isplatio liječnici tijekom njezine trogodišnje specijalizacije u Zagrebu, no taj iznos je naknadno smanjen  jer se u obzir uzelo i to što je liječnica ipak odradila dio obveze, odnosno četiri godine i tri mjeseca, piše Podravski.hr. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo