(4th & Broadway) / LEON JEAN-MARIE - Bent Out Of Shape

Image

Mladić kojem su prognozirali velike stvari na svom se debitantskom albumu baš i nije iskazao.

22.2.2009.
13:46
VOYO logo

Londonski mladac trebao je biti Prince za 21. stoljeće, no od patuljastog pop-genija trenutno ga dijeli nekoliko stotina svjetlosnih godina. 

Funkom nabrijani pop trebao je biti poveznica sa slavnim uzorom, ali u slučaju Jean-Marieja mnogo češće zvuči kao parodija. Autorska eklektičnost ga donekle izvlači pa kad se odluči vratiti u dane trip-hopa uspjeva snimiti prilično solidnu pjesmu poput one naslovne ili odličnog singla "Bed Of Nails".          

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Također, dojam je donekle popravila inspirirana produkcija koju su radili sveprisutni Mark Ronson i Bloodshy te miješanjem skoro svih stilova plesne glazbe unazad tridesetak godina povremeno uspjeli prikriti činjenicu da je Leon Jean-Marie ipak samo korektan "jukebox" svojih vrlo očitih uzora.

S obzirom na godine i pokoji svjetli trenutak, ovom ćemo kantautoru i multiinstrumentalistu dati još pokoju šansu, no morat će se odlučiti želi li pjevati r'n'b, pop, funk ili nešto četvrto. Može i sve to zajedno, ali uz mnogo više osobnosti i skladateljskog fokusa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Skriveno u raju
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo