Leću na Rebru kupuju za 350, a u Zadru za 4.500 kn!

27.5.2012.
10:45
VOYO logo

"Prve rezultate očekujem za 60 dana", kazao je Ostojić u intervjuu za Dnevnik HTV-a. Ministar je objasnio kako će u novom sustavu biti tri vrste lista čekanja: hitna, brza i redovita, te kako će o stupnju hitnosti odlučivati obiteljski liječnici.

Ostojić je najavio je kako se ove godine planira nabava pet vrhunskih CT-a za bolnice u pet regija, te je potvrdio da je Ministarstvo već osiguralo novac za to.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Ponašali su se kao pijani milijarderi'

Govoreći o lošem menadžmentu u bolnicama, kazao je: "Neke županijske bolnice, njihovi vlasnici, osnivači, župani ili upravna vijeća, ponašali su se kao pijani milijarderi, što se vidi iz stanja javne nabave". Naveo je tu i primjere kako se iste stvari u svim bolnicama ne nabavljaju po istoj cijeni.

"Leća na Rebru se kupuje za 350 kuna, a u bolnici Zadar se nabavlja za 4.500kn, ili stent kojeg u Rijeci nabavljaju za 8.000, u Zadru nabavljaju za 11.000 kuna", kazao je ministar. Dodao je da je već smijenio ravnatelja jednog KBC-a koji je napravio ogroman dug, ali kako on ne može smijeniti ravnatelje u bolnicama koji su u vlasništvu županije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
KSW 94
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo