LALOVAC O UKIDANJU POREZNOG USKOK-a: / 'Neugodno sam iznenađen, pa ti ljudi su otkrili prevare teške milijardu kuna!'

Image
Foto: Pixsell, Patrik Maček

SDP-ov Boris Lalovac, bivši ministar financija, komentirao je medijske najave ukidanja tzv. poreznog USKOK-a.

14.4.2016.
13:01
Pixsell, Patrik Maček
VOYO logo

"Ja sam vidio to u medijima i neugodno sam iznenađen, budući da je taj ured formiran zajedno, uz pomoć Državnog odvjetništva. Zbog toga smo bili na putu u SAD i u njihovoj Poreznoj upravi dobili podršku i vidjeli kako se organiziraju ljudi. Vidjeli ste i prve uspjehe tog samostalnog, neovisnog ureda, imali smo ondje najbolje mlade stručnjake, koji su primljeni nakon najstrože kontrole, prije svega financijske, s obzirom da barataju velikim svotama novca, u njega su ušli najstručniji mladi ljudi", kazao je Lalovac za N1.

"U godinu dana vidjeli ste preko milijardu kuna otkrivenih prijevara. U Europskoj uniji takvi uredi se ekipiraju i dobivaju na važnosti, jer služe da štite nacionalnu ekonomiju. Ovo je za mene pitanje, smjer u kojem su krenuli neće biti dobar", ocijenio je Lalovac.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na pitanje kako gleda na mogućnost da taj ured bude pod ingerencijom Porezne uprave, što je također mogućnost o kojoj mediji pišu, Lalovac kaže da ne vidi razloga da se taj ured smješta bilo gdje drugdje.

"Kao što imate i Ured za sprječavanje pranja novca, koji je potpuno neovisna organizacijska jedinica tako bi i ovaj ured trebao funckionirati. Ne vidim razloga da se negdje drugdje smjšeta", kazao je Lalovac.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Naglasio je još jednom da se "porezni USKOK" sastoji od provjerenih kadrova i da nema ni jednog razloga za njegovo rasformiranje.

"Tome se mogu veseliti samo ulovljeni u velike mreže. To nije dobro za Hrvatsku i trebali su polučiti još bolje rezultate da su nastavili s radom", zaključuje Lalovac za N1.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo