MINISTAR GRADITELJSTVA I PROSTORNOG UREĐENJA / Kuščević: 'Podupiremo Dobrovićev plan gospodarenja otpadom, ali i upozoravamo na izmjene prostornih planova'

Image

Ministar graditeljstva i prostornog uređenja Lovro Kuščević poduprijet će plan gospodarenja otpadom ministra zaštite okoliša i energetike Slavena Dobrovića iako su ova dva ministra u prošlom mandatu bili na suprotnim stranama.

29.12.2016.
14:42
VOYO logo

Ministar graditeljstva i prostornog uređenja Lovro Kuščević istaknuo je u četvrtak da će poduprijeti plan gospodarenja otpadom ministra zaštite okoliša i energetike Slavena Dobrovića ako bude na idućoj sjednici Vlade, ali i upozoriti da slijede izmjene nekoliko županijskih, gradskih i općinskih prostornih planova,  što iziskuje i vrijeme i novac.

Novinari su i ministra graditeljstva i prostornog uređenja Lovru Kuščevića pitali zašto plan gospodarenja otpadom u četvrtak nije bio na sjednici Vlade, uz opasku kako se zna da su on i ministar Dobrović u bivšem mandatu bili na suprotnim stranama.  

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ne na suprotnim stranama. Ja samo zastupam stav prostornog uređenja i graditeljstva, a to je opasnost vezana uz izmjene županijskih, općinskih i gradskih prostornih planova. Što se tiče drugih aspekata tog plana gospodarenja otpadom, to je zaista resor kolege Dobrovića", rekao je Kuščević.

A na pitanje hoće li ga poduprijeti ako bude na idućoj sjednici Vlade, Kuščević je odgovorio: "Pa, naravno, mi ga podržavamo uz obvezu da upozorimo na ono što slijedi, a to je izmjena nekoliko županijskih, gradskih i općinskih prostornih planova, što iziskuje i vrijeme i novac".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Novinare je zanimalo i zna li se koliko će sve to stajati, a Kuščević je rekao kako bi to ipak trebali pitati ministra Dobrovića. "Ja upozoravam na moj resor", dometnuo je. Na pitanje što mu najviše smeta, Kuščević je odgovorio kako bi ga zabrinulo da u tako kratkom vremenu moraju izmijeniti toliko prostornih planova, što će zahtijevati poseban angažman županija, općina i gradova.

"Dakle, nije nemoguće, ali zahtijevat će jedan posebno poseban angažman i veliku brzinu u tim postupcima", rekao je. Na pitanje je li to uopće izvedivo, Kuščević je odgovorio: "Dakle, sve se može."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na pitanje kako komentira što se dosad nije ništa napravilo, a trebat će se zatvoriti velika odlagališta otpada, Kuščević je odgovorio da će "sada zapeti i bit će sve u redu". 

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo