FILMSKI HIT / Kultni 'Maratonci' u nedjelju trče počasni krug!

'Maratonci trče počasni krug' jedna je od najvoljenijih komedija s početka 80-tih godina, a neki će ići toliko daleko i proglasiti ga najboljim jugoslavenskim filmom ikad. Vi ga možete pogledati u nedjelju u 20 sati na RTL Televiziji!

25.10.2013.
16:30
VOYO logo

U Kraljevini Jugoslaviji živi obitelj Topalović koja drži pogrebničku firmu. U turbulentno vrijeme 30-tih godina obiteljski posao koji se prenosi s generacije na generaciju - cvate. „Dugo konačište“ pokrenuo je stari Pantelija, koji ima 150 godina, a tu su i pradjed Maksimilijan (Milivoje Tomić), djed Aksentije (Mija Aleksić), otac Milutin (Pavle Vujisić), sin Laki (Danilo Stojković) i unuk Mirko (Bogdan Diklić), koji jedini ne želi nastaviti obiteljsku tradiciju.

U obitelji nema žena, a svađe među muškim nasljednicima su česte. Jednog dana iznenada premine Pantelija te uskoro izbije svađa oko podjele imovine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Žestoke rasprave se nastave i oko uvođenja „nove tehnologije“- krematorija. Bezazleno ne prolazi ni Mirkova ljubav prema Kristini (Jelisaveta Sablić), koja svira klavir za vrijeme projekcija nijemih filmova.

"Maratonci trče počasni krug" jedna je od najvoljenijih jugoslavenskih komedija s početka 80-tih godina. Štoviše, neki će ići toliko daleko i proglasiti ga najboljim jugoslavenskim filmom ikad.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U svakom slučaju, "Maratonci" je kultni film jugoslavenske kinematografije, koji je bio i ostao jedinstven - radikalnog i svježeg scenarija Dušana Kovačevića te legendarne glumačke postave koja je doista fantastično obavila svoj posao.

U konačnici, ako volite film, morate voljeti i cijeniti ovo remek-djelo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Hell's kitchen
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo