Otvorena bolnica / Kujundžić: 'Nije ovo kampanja. Samo na putnim troškovima uštedjet će se 15 milijuna kuna godišnje'

Ministar na svečanom otvorenju Dnevne bolnice u Zgvozdu u koju dolaze specijalisti iz Splita.

21.5.2019.
19:46
VOYO logo

Ministra Milana Kujundžića zatekli smo u Zagvozdu na svečanom otvaranju Dnevne bolnice koja radi već 4 mjeseca, zahvaljujući kojoj stanovnici Imotske krajine, makarskog primorja i Vrgorca više ne moraju u Split. Svoje specijalističke preglede obavljaju u Zagvozdu u koji dolaze specijalisti splitskog KBC-a, a projekt je vrijedan više od 11 milijuna kuna.

VEZANE VIJESTI

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Mišljenje specijalista može se dobiti i u Zagvozdu. Kardiološka ambulanta radi svaki utorak, a liječnici dolaze iz splitske bolnice.

"Napravili smo do sada 331 kardiološki pregled i 84 ultrazvuka. Približili smo medicinu pacijentima i to je zapravo najbolje što se događa u ovoj dnevnoj bolnici", rekao je Ivica Vuković, kardiolog iz KBC Split.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Podružnici splitske bolnice gravitira oko 100 tisuća ljudi iz Imotskog, Vrgorca, Makarske, ali i Omiškog zaleđa.

"Puno nam je bliže i prije dođemo na red i zadovoljni smo", izjavila je Bosiljka Jozić iz Imotskog.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Lakše nego u Split, u Splitu imamo dalji put. Na pregled se čeka jedno mjesec do mjesec i pol dana", rekao je Petak Kolovrat iz Imotskog.

Od sredine siječnja, otkad je otvorena dnevna bolnica, obavljeno je više od 1300 pregleda.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Napravi se pregled, naprave se pretrage i potpuno se obavi sve što se bolesnik može napraviti. Ne treba nigdje ići, tu je puna usluga", kazao je Julije Meštrović, ravnatelj KBC Split.

Svečano otvorenje ne poklapa se s političkom kampanjom, tvrdi ministar zdravstva.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Nije ovo kampanja, ona će se i dalje dograđivati i u jednom trenutku smo je morali otvoriti. To je forma otvaranje, a sadržaj je tu jer pacijenti neće putovati više od sto kilometara. Samo na putnim troškovima uštedit će se 15 milijuna kuna godišnje“, rekao je ministar zdravstva Milan Kujundžić.

Podružnica bolnice u Zagvozdu projekt je vrijedan više od 11 milijuna kuna. Njeno opremanje još nije gotovo, ali je sigurno olakšanje za brojne pacijente koji ne moraju više putovati do Splita na pregled.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brak na prvu UK
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo