POTOK KAO KULISA ZA HOROR FILM / Šumom pored Zaprešića teče krv! Mještani imaju teoriju, ali ne žele pred kameru: 'Znate, radi se o vrlo moćnom čovjeku...'

Iz državnog inspektorata potvrđuju da su postupali i postupaju u ovom slučaju već od kolovoza. U tijeku su inspekcijski nadzori

12.9.2023.
22:58
VOYO logo

Na potoku u selu Dubrava Pušćanska nedaleko od Zaprešića nije sniman horor film, iako je kulisa za njega idealna - i to šuma kojom teče krv.

"Strašno, naježila sam se", rekla je jedna mještanka za Danas.hr. I drugi se slažu da to nije dobro jer se crveni potok kojim teče krv nalazi u neposrednoj blizini kuća, ali klaonice.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Mještani kažu da se krvavi potok može najčešće vidjeti pred kišu kako bi ga ona kasnije isprala. O problemima s kojima se suočavaju i nesnosnom smradu rado razgovaraju, ali ne kad je upaljena kamera. Kažu da je riječ o vrlo moćnom čovjeku kojeg se prilično boje.

Vlasnik negira

Vlasnik Nikola Mihalinec opovrgava krivnju. "To je totalno neosnovano jer se krv, sama po sebi, u procesu klanja odvaja i odvaža u Agroproteinku u Sesvetama zajedno sa svim klaoničkim otpadom", kaže.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
KAMERE ZABILJEŽILE FENOMEN /

Misteriozni plavi bljesak obasjao marokansko nebo nekoliko trenutaka prije razornog potresa

Image
KAMERE ZABILJEŽILE FENOMEN /

Misteriozni plavi bljesak obasjao marokansko nebo nekoliko trenutaka prije razornog potresa

Ali to nije besplatno te se mora platiti tjedno oko 300 eura. Vlasnik kaže da na to ne mogu utjecati.

Mještani tvrde da itekako mogu i to tako da krv puštaju u potočić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Mihalinec nam je pokazao izvješće veterinarske inspekcije koja, kaže, potvrđuje da se krv deponira u poseban rezervoar, a potom premješta u poseban kontejner. Prešućuje ipak jedan dio.

Na nalazu inspekcije piše da se šumom širi smrad , a pronađena je i PVC cijev koja se spušta i ulazi u potok iz pravca klaonice. Da klaonica pušta krv, stanovnici su upozorili i načelnika.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Svi su obaviješteni

"Mail od mještana koji stoje u potpisu Pušćanske Dubrave stigao je na moju adresu 6. rujna. U toj mailing listi vidi se da su obaviješteni i Ministarstvo poljoprivrede, državno odvjetništvo, inspektorat i svi ostali navedeni gore", govori načelnik Općine Pušća Filip Bernardić.

POGLEDAJTE VIDEO: Malo mjesto u Zagori konačno dočekalo pitku vodu. Zalijevaju se vrtovi, mještani nazdravljaju: 'Cijeli život čekam'

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Iz državnog inspektorata potvrđuju da su postupali i postupaju u ovom slučaju već od kolovoza. U tijeku su inspekcijski nadzori. Stanovnici se samo nadaju da se ovog tjedna, pred najavljenu kišu, njihov potok neće opet zacrvenjeti.

Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo