KRV NA GRANICI: / Jeleni, srne i druge životinje umiru uhvaćene u Orbanovu bodljikavu žicu

Image
Foto: screenshot / Romulić&Stojčić multimedia
19.10.2015.
21:55
screenshot / Romulić&Stojčić multimedia
VOYO logo

Životinje nenavikle na sukobe ljudi, nesvjesne njihove "visoke politike" i niskih strasti koje uz nju idu, navikle su kretati se neomeđenim prostranstvima, bez fizičkih zapreka i graničnih prijelaza.

Krda jelena svakodnevno prelazila granicu

U Baranji su, recimo, jeleni svakodnevno prelazili preko tzv. zelene granice između Hrvatske i Mađarske i to "ponekad i po par tisuća, u velikim krdima... a sada je tu Orbanova žica!", kako je napisao na Facebook profilu poznati osječki fotograf i snimatelj Mario Romulić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

On je taj osvrt objavio uz krtaki film koji je zimus snimio u Baranji skupa s kolegom, također osječkim fotografom i snimateljem Draženom Stojčićem.

Kratki film studija Romulić&Stojčić multimedia prikazuje jednu od dnevnih migracija tih predivnih životinja. "Drveće na ovom snimku je granica između Hrvatske i Mađarske u Baranji", objasnio je Romulić uz snimku objavljenu na Facebooku.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
MAĐARSKA DOVRŠAVA BODLJIKAVI ZID: /

Hrvatska će koordinirati sa Slovenijom

Image
MAĐARSKA DOVRŠAVA BODLJIKAVI ZID: /

Hrvatska će koordinirati sa Slovenijom

Uznemirujući prizori mrtvih životinja

No, kakva je sudbina nesretnih životinja, kobno zbunjenih i 'ulovljenih' u do jučer ondje nepsotojeću zapreku koja je za njih postala i smrotnosna zamka, najtragičnije svjedoče snimke koje je na tom području ovih dana, nakon podizanja žičane ograde, snimio mađarski lovac Janos Horvath.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Mrtve, raskrvavljene košute i jeleni, skončale su očito u velikim mukama u žici koja dojučer nije bila ondje, stavljenoj zbog ljudi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo