KRSTIČEVIĆ NA PITANJE O AVIONIMA: / 'Kako misliš?'; Novinar mu uzvratio: 'Nismo mi na ti'; Ministar govorio o svojoj odgovornosti i mogućem fijasku

Image
Foto: N1 screenshot

Ministar Krstičević poručuje kako je sve napravljeno profesionalno i odgovorno

11.12.2018.
12:31
N1 screenshot
VOYO logo

Ministar obrane Damir Krstičević komentirao je probleme s nabavom borbenih zrakoplova F-16 Barak od Izraela. Na pitanje novinara N1 televizije Ranka Stojanca kako komentira ovaj slučaj, Krstičević je uzvratio: "Kako misliš?".

Novinar mu je rekao kako njih dvojica nisu na "ti", a Krstičević mu se dalje obraćao sa "vi" te je kazao kako se ovdje radi o procesu. "Proces je u tijeku i sad je na snazi SAD-a i države Izrael da nam daju objašnjenje", rekao je ministar.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Do zastoja u ovom poslu je došlo zbog nesuglasica Izraela i SAD-a. Prema neslužbenim informacijama, a službenog objašnjenja još uvijek nema, nezadovoljna je američka kompanija Lockheed Martin koja je proizvođač ovog aviona. Oni navodno smatraju kako je Izrael ove avione preradio u tolikoj mjeri da više ne odgovoraju standardnom avionu. Tako američka kompanija, navodno ne želi za njega odgovarati niti Hrvatskoj isporučivati rezervne dijelove.

Image
KRSTIČEVIĆ: /

'Natječaj je bio jasan, nećemo imati dodatne troškove za kupnju aviona'

Image
KRSTIČEVIĆ: /

'Natječaj je bio jasan, nećemo imati dodatne troškove za kupnju aviona'

'Sve je napravljeno profesionalno i odgovorno'

Na pitanje hoće li se u petak održati sastanak, ministar je kazao da mu je teško komentirati sastanke drugih država. "Po pitanju Hrvatske mogu samo kazati da je proces bio detaljan, transparentan, sustavan i struka je odredila kakav avion nama treba, na osnovu toga smo raspisali natječaj, otvorene su ponude, bilo je javno otvaranje ponuda i nakon toga evaluirane su sve ponude i evaluirani su svi dokumenti od ponuditelja i nakon završetka tog cijelog procesa struka je odlučila koja je najbolja ponuda za Republiku Hrvatsku. Prema tome, mislim da je sa strane Hrvatske sve napravljeno vrlo profesionalno i odgovorno", rekao je Krstičević.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nije želio govoriti o tome je li cijeli proces doveden u pitanje. "Nema žurbe, idemo korak po korak, jasno piše, imamo dokument vlade SAD-a da država Izrael može nuditi zrakoplov koji je nama potreban i da država Izrael može i prodati taj zrakoplov Republici Hrvatskoj. Nakon toga imamo isto od države Izrael papir gdje je njihova odgovornost da konačno odobrenje za prodaju dobiju od američke vlade", kazao je Krstičević.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Jel' vi mislite da će biti fijasko'

"Vidjet ćemo na kraju procesa", odgovorio je Krstičević na pitanje je li u ovom slučaju Hrvatska izmanipulirana. Komentirao je i svoju odgovornost u slučaju da cijeli projekt propadne. "Sve što radim, radim odgovorno, uvijek je netko odgovoran. Prema tome, odgovoran sam. Upravo ovo što radim, jačanje, obnova, unapređenje Hrvatske vojske", kazao je.

Novinar ga je potom upitao što će se dogoditi ako proces bude fijasko. "Jel' vi mislite da će biti fijasko? Ako vi mislite da će biti fijasko, proces je vođen vrlo sustavno, temeljito. Bio je jasan, transparentan", uzvratio je Krstičević.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo