Krenule su gužve! Kako na +40 najlakše do mora?

Iako su mnogi već u petak navečer krenuli prema moru najveće gužve na cestama ipak se očekuju tijekom subote.

17.7.2010.
1:11
VOYO logo

Očekuje nas prvi ovogodišnji udarni prometni vikend. Kroz Lučko bi u subotu i nedjelju trebalo proći oko 210 tisuća vozila. Dakle, odlučite li se ipak na putovanje tijekom ovih nesnosnih vrućina, budite pažljivi. Policija i Hrvatski autoklub, javlja Nova TV, upozoravaju vozače da se dobro pripreme prije nego što sjednu za volan. Vikend još nije počeo, ali na put su danas krenuli mnogi. Paklena vrućina i duga vožnja, čini se, nije obeshrabrila brojne strane turiste.

Mnogo automobila, mnogo posla i za djelatnike u HAK-u. Osim obvezne provjere ispravnosti vozila prije polaska, kažu, turisti bi morali naučiti putovati 'pametno'.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Češće stanite na odmorištima i osvježite se. Izbjegavajte najveće gužve, a one su subotom između 12 sati prema moru, i nedjeljom navečer prema unutrašnjosti", rekla je Ljiljana Cmrk iz HAK-a.

arti-201007050266006Ako već putujete po najvećoj vrućini, ne zaboravite na najmlađe. Djecu odjenite u prozračnu odjeću. Obvezno ponesite dovoljno tekućine, i nešto hrane. Najveće gužve na prometnicama tek su pred nama, no oni koji na put kreću poslijepodne, morat će biti jednako strpljivi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Najveću gužvu očekujemo u subotu u prijepodnevnim satima", dodaje Cmrk. Najgušći dio bit će dionica autoceste A6 između Zagreba i Bosiljeva.

Prethodni članci:

arti-201007160326006 arti-201006140888006

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Superstar
NOVA SEZONA
VOYO logo