'Kronika iz Narnije' u 20 sati / Krenite na putovanje kakvo još niste doživjeli

Image

Avantura 'Plovidba broda Zorogoza' treći je nastavak 'Kronika iz Narnije'. Ovu ekranizaciju trećeg romana C.S. Lewisove epske fantazije gledamo prvi put na malim ekranima u Hrvatskoj upravo na RTL Televiziji, u subotu u 20 sati!

22.3.2014.
11:25
VOYO logo

Tri godine nakon događanja iz „Kraljevića Kaspijana“, Lucy (Georgie Henley) i Edmund Pevensie (Skandar Keynes) nalaze se u Cambridgeu kod svog dosadnog rođaka Eustacija Scrubba (Will Poutler) i čekaju da rat završi.

Edmund je još uvijek premlad da se pridruži snagama Njezinog Veličanstva, no dogodi se nešto neočekivano: sa slike koja visi na zidu more se prelije u njihovu sobu i odnese ih u ocean Narnije, gdje ih spašava Kralj Kaspijan (Ben Barnes) i njegova posada broda Zorogoz.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kaspijan ih poziva da mu se pridruže na putovanju i spase sedam lordova Narnije, koje je njegov ujak Miraz protjerao. Na Osamljenim otocima, na kojima se ljudi prodaju u roblje, Kaspijan i Edmund su zarobljeni i zatvoreni, dok su Lucy i Eustace prodani u roblje. Kada Kaspijan susretne lorda Berna (Terry Norris) dozna da zatvorenici zapravo nisu postali robovi, već da su žrtvovani tajanstvenoj zelenoj magli. Posada Zorogoza spašava svoje prijatelje, a lord daje Kaspijanu mač, jedan od sedam koje posjeduju lordovi, a koje im je podario Aslam (Liam Neeson).

Avantura „Plovidba broda Zorogoza“ treći je nastavak „Kronika iz Narnije“, treći roman C.S. Lewisove epske fantazije te prvi filmski nastvak koji je od Walt Disney Pictures, zbog prekoračenja budžeta, preuzeo drugi veliki studio 20th Century Fox.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Rijetko viđeni spektakl snimao se na lokacijama Malte, Praga, Islanda i Australije pod kontrolom cijenjenog redatelja Michaela Apteda („The World is not Enough“, „Nell“, „Gorillas in the Mist“). Scenarij ovog iznimnog djela napisao je Michael Petroni, zajedno s Christopherom Markusom i Stephenom McFeelyjem, dok je vizualne efekte preuzeo Jim Rygiel, koji se proslavio trilogijom „Gospodar prstenova“.

Za glazbu je zaslužan David Arnold, koji je radio na nekolicini James Bond filmova i surađivao s poznatim glazbenicima poput Björk, The Cardigans, Massive Attack, Pulp i Kaiser Chiefs. Ovaj ogromni projekt, jedan od najvećih filmova 2010. koji je bio nominiran na 12 festivala te koji je prebacio budžet snimanja od 115 milijuna dolara, ali i zaradio u svijetu više od 415 milijuna dolara, gledamo prvi put na malim ekranima u Hrvatskoj upravo na RTL Televiziji!

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo