Kosor: Smijenit ću Kalmetu! - VIDEO

Nakon treće velike željezničke nesreće u posljednjih manje od pola godine, resorni ministar Božidar Kalmeta nije ponudio mandat na raspolaganje.

21.12.2009.
16:58
VOYO logo

U međuvremenu, premijerka Jadranka Kosor je u emisiji 'Kako vlada Vlada' najavila kako će smijeniti ministra Kalmetu, piše Jutarnji list.

"Moje je mišljenje bilo da mu treba pružiti priliku da se javno očituje i odgovori na sva pitanja zastupnika. Nažalost, u bilo kojem ministarskom resoru, kad se zaredaju ovakvi događaji, onda je normalno razgovarati o odgovornosti. To ne znači da je sam ministar kriv. Danas ili sutra donijet ćemo konačnu odluku u skladu s tim kako se to radi u svijetu", rekla je Kosor.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Inače, ministra Božidara Kalmetu novinari su u KB Dubrava zasuli pitanjima o ostavci, gdje je posjetio putnike stradale rano jutros u željezničkoj nesreći na Glavnom kolodvoru u Zagrebu.

http://www.net.hr/crnakronika/page/2009/12/21/0320006.html?pos=n0Rekao je kako je činjenica da su se u kratkom periodu dogodile tri nesreće, ali nije, kao nakon tragedije u Rudinama, u kojoj je u srpnju poginulo šestero ljudi, ponudio mandat na raspolaganje. Tek je rekao da "o svemu razmišlja, te da će vidjeti danas ili sutra, kada se sastane s premijerkom Jadrankom Kosor".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Snimio i montirao: Franjo Tot

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Meni nije lako jer smo u mom mandatu, samo u ovoj godini, imali tri željezničke nesreće, čak i to da je brod udario u otok. Razmišljam o svemu tome i razmišljat ću", rekao je ministar.

http://www.net.hr/crnakronika/page/2009/12/21/0033006.html?pos=n0Odgovorio je i kako smatra da su željeznice sigurne, ali da ne bježi od činjenice o trima teškim nesrećama u posljednjih pola godine. Zanimljiviji odgovor je dao predsjednik Uprave HŽ Holdinga Zoran Popovac, koji je rekao kako u ekstremnim vremenskim uvjetima, kakvi su danas u Hrvatskoj, niti jedno prijevozno sredstvo nije sigurno.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Činjenica je da su lokomotive stare od 30 do 45 godina, ali ova lokomotiva je prije deset dana, ali i u nedjelju bila na redovitom servisu", rekao je Popovac. Kako procjenjuje, za modernizaciju HŽ-ovog voznog parka potrebno je 15 višesustavnih lokomotiva koje bi koštale oko 100 milijuna eura.

Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo