Kosor o uzimanju milijuna: Nisam znala, besmisleno je!

'Pa ovo je upravo besmisleno! Zar netko uopće može pomisliti da sam pokrenula cijelu akciju protiv korupcije da bih na kraju došla do sebe?!

12.9.2011.
8:48
VOYO logo

Bivša blagajnica HDZ-a Branka Pavošević istražiteljima USKOK-a rekla je da je čak 13 milijuna kuna iz ilegalnog, crnog fonda HDZ-a potrošeno na kampanju Jadranke Kosor. Dijelom novca plaćena je njezina predsjednička kampanja 2004., a dio je otišao na kampanju za parlamentarne izbore 2007. u 1. izbornoj jedinici. Tu je upravo Jadranka Kosor bila prva na izbornoj listi.

Bivša blagajnica isprovocirala je premijerkine suradnike koji su šokirani njezinim iskazom i optužbama.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

''Pa prvoj je meni u interesu da se sve istraži! Neka se sve to istraži!'', rekla je Kosor.

Branka Pavošević ispričala je istražiteljima da su pjevačima, fotografima, agencijama svi troškovi isplaćivani na ruke, bez računa, novcem za koji se pretpostavlja da je izvučen iz državnih tvrtki. I usto tvrdi da je HDZ potrošio tri puta više nego što su priznali u službenom izvještaju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Samo je, kaže bivša šefica računovodstva, tvrtki Massol, koja se, kako piše Jutarnji list, povezuje s Ratkom Mačekom, direktorom HDZ-ovih kampanja, iz crnog fonda isplaćeno više od 6,95 milijuna kuna.

''Nisam uzimala, nisam znala ni za kakav paralelni sustav i ni za kakav novac koji nije legalni novac iz stranke'', poručila je Kosor.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Vezani članci:

arti-201109110202006 arti-201109110010006

Tekst se nastavlja ispod oglasa
ZA ELISU
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo