Kosor: Mišetić laže; Mišetić: Kosor kleveće

Mišetić tvrdi kako mu je Kosor na sastanku 2008.

8.1.2010.
19:08
VOYO logo

Premijerka Jadranka Kosor demantirala je dio iskaza odvjetnika umirovljenog generala Ante Gotovine, Luke Mišetića , na suđenju drugom odvjetniku Gotovininog tima Marinu Ivanoviću kojega se tereti za skrivanje tzv. "topničkih dnevnika".

Mišetić je izjavio kako mu je Kosor osobno najavila optužnicu protiv Ivanovića zbog skrivanja dokumenata. Na taj način mu je dala još jednu šansu da riješi taj problem prije nego optužnica protiv Ivanovića bude podignuta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Iznoseći u svjedočenju, citiramo 'Kosor me u rujnu 2008. godine hitno pozvala u Zagreb. Sastali smo se 3. listopada 2008. godine i ona mi je tada priopćila kako će se protiv Ivanovića podići tužba za skrivanje dokumenata ukoliko on ne dostavi sve dokumente s popisa koji je sastavilo haaško tužiteljstvo', odvjetnik Mišetić nije govorio istinu, za što postoje dokazi", priopćio je Ured za odnose s javnošću Vlade.

Mišetić je, između ostaloga, pred Općinskim sudom u Zagrebu izjavio da obrana generala Gotovine nikada nije imala topničke dnevnike koje traži Haag te niti jedna državna institucija od Gotovinine obrane nije tražila takve dokumente. Obrana je, posvjedočio je Mišetić, haškom tužiteljstvu donijela dnevnik zapovjednika topničko-raketne skupine za vrijeme Oluje Ante Karduma, međutim, utvrđeno je da se radi o dokumentaciji koja je Haagu nevažna.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Odvjetnik Luka Mišetić večeras je najoštrije odbacio tvrdnje iz priopćenja vladina ureda za odnose s javnošću da nije govorio istinu kad je svjedočio u postupku protiv Marina Ivanovića.

U reagiranju dostavljenu Hini, Mišetić navodi da je odmah nakon svjedočenja otputovao iz Hrvatske te da ne zna što su mediji objavili i kako su prenijeli njegovo svjedočenje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Međutim jamčim kako sam baš zbog delikatnosti slučaja vodio računa da precizno i potpuno točno svjedočim i to na temelju pisane korespondencije te pisanih dokumenata, od kojih su neki ušli u spis", navodi.

Mišetić tvrdnju iz vladina priopćenja smatra teškom klevetom, zbog koje bi, kad bi bila točna, mogao biti isključen i iz odvjetničke komore. Stoga očekuje ispriku vladina ureda zbog toga priopćenja, inače će, kako navodi, biti prisiljen javno objaviti korespondenciju iz koje će se jasno vidjeti kako je svjedočio istinu i ništa osim istine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prethodni članci:

arti-200912120022006 arti-200912090599006

Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo