Kosor ministrima poslala pisma sa zadaćama

Premijerka Kosor odlučila je svoje ministre pismeno podsjetiti što trebaju raditi. Svakom od njih napisala je pismo s točno određenim zadaćama i ciljevima koje trebaju izvršiti.

23.4.2010.
11:18
VOYO logo

Na upit Jutarnjeg lista, jedan je ministar rekao da nije još primio pismo, ali da nestrpljivo očekuje poštara.

Ministar financija Ivan Šuker dobio je složen i težak popis obveza, od nepopularnog ukidanja svih poreznih olakšica do razmjerno ugodnije eliminacije kriznog poreza.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Šefica Vlade ministra financija podsjeća i na potpunu primjenu OIB-a (osobnog identifikacijskog broja), zatim preusmjeravanje izdataka za regres i božićnice u povećanje socijalnih naknada i zapošljavanje. Šuker će krenuti i u kadrovsko jačanje porezne uprave, što je jedna od stavki u premijerkinom pismu.

Nastavak zdravstvene reforme očekuje ministra zdravstva Darka Milinovića, i to pogotovo kroz racionalizaciju poslovanja ustanova. Premijerka mu je poručila da očekuje i da ukine neke od bolnica i odjela. Morat će, između ostalog, analizirati sustav socijalnih naknada i provesti još najmanje desetak drugih mjera.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ministar uprave Davorin Mlakar mora izraditi plan smanjenja broja zaposlenih u javnoj upravi od pet posto i projekt njihova zbrinjavanja.

S racionalizacijom mreže sudova suočava se ministar pravosuđa Ivan Šimonović . Zadatak koji ima je i poboljšanje naplate novčanih kazni i izrada zakona o osobnom bankrotu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ministar znanosti i obrazovanja Radovan Fuchs, osim što mora trpjeti kritike zbog kaotične organizacije državne mature, pozabavit će se i ustrojem tzv. male mature, piše Jutarnji list.

Prethodni članci:

arti-201004220945006 arti-201004210565006 arti-201004200757006 arti-201004190356006

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo