Kosor je nesposobna, nije smjela biti moja nasljednica

5.11.2010.
16:02
VOYO logo

Ivo Sanader pojavio se u Saboru nakon glasanja. Reagirao je na nagađanja vezana uz iskaz Mladena Barišića.

"Riječ je o političkom programu Jadranke Kosor, koja je u javnosti izgubila potporu i koja je, što se sada vidi, praktički pokazala da nije sposobna voditi Vladu, riješiti tešku ekonomsku situaciju, izvući zemlju iz krize i zato organizira politički progon kako bi skrenula pozornost javnosti s pravih životnih problema građana", rekao je Sanader, a prenose 24sata.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Kako bi prikrila svoju nesposobnost, olako je posegnula za nedemokratskim i protuustavnim metodama, a u tome joj pomaže Vladimir Šeks", ustvrdio je bivši premijer.

Napomenuo je da je najbolji primjer za to slučaj Damira Polančeca, kojeg su ucjenjivali i nudili mu slobodu ukoliko će njega lažno teretiti, a u tome je, kaže, očito ulogu trebao igrati i sudac Ivan Turudić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Bilo bi dobro da Sabor pokrene istražno povjerenstvo o ulozi Jadranke Kosor i Vladimira Šeksa u slučaju nagovaranja Damira Polančeca na lažno svjedočenje i njihovo obećanje da će mu uz pomoć Turudića smanjiti kaznu", rekao je Sanader.

"U najnovije spekulacije u Barišićevom iskazu kao i u druge ne vjerujem, jer takve stvari se naprosto nikad nisu dogodile", kazao je novinarima Sanader.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Sumnjam da bi Barišić takvo što mogao reći, osim ukoliko ga kroz ovih nekoliko tjedana, koliko traju nagodbe, nisu ucjenjivali slobodom i prisiljavali da lažno tereti."

"Ako je tome tako, to bi značilo da su USKOK i DORH uključeni u političku borbu, što bi značilo kraj ustavne demokracije u Hrvatskoj", izjavio je Sanader.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sanader je ocijenio i da HDZ-a instrumentalizira pravosuđe za politički obračun s njime, te naglasio da iza toga stoji Vladimir Šeks koji već 20 godina upravlja hrvatskim pravosuđem. Pogriješio je, kaže, kada je predložio Jadranku Kosor za svoju nasljednicu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prethodni članci:

arti-201010090035006 arti-201011050019006

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Love island uk
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo