Kosor i Pahor razgovaraju i noću

Dok je s bivšim premijerom Ivom Sanaderom imao vrlo hladne odnose, slovenski premijer Borut Pahor u vrlo je srdačnim i svakodnevnim odnosima s aktualnom premijerkom Jadrankom Kosor.

14.3.2010.
18:02
VOYO logo

Premda nije naročito sklon davanju intervjua, Borut Pahor je pristao nakratko progovoriti za Slobodnu Dalmaciju o kontaktima sa hrvatskom kolegicom i slovenskim vanjskopolitičkim planovima u regiji.

arti-201003050547006Pahor i Ivo Sanader preko savjetnika katkad su gubili i po mjesec dana da bi dogovorili telefonski razgovor. Sa Sanaderovom sljednicom, svjedoči Pahor, stanje je bitno drugačije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

''Učinili smo skok u odnosima, kakav smo prije godinu dana mogli samo sanjati'', rekao je slovenski premijer i odmah demantira špekulacije da je dinamika tih odnosa u zadnje vrijeme nešto slabija zbog slovenskog angažmana u raspetljavanju prijepora između Srbije i Kosova oko sudjelovanja na konferenciji o zapadnom Balkanu 20. ožujka, na Brdu kod Kranja.

''Naprotiv, dinamika kontakata između mene i premijerke Kosor još je i veća. Svakoga dana se čujemo, to više što je hrvatska Vlada suorganizatorica konferencije'', rekao je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

''Čujemo se ili rano ujutro ili kasno navečer i po noći, tako da ni u čemu ne trpe naše redovite zadaće'', dodao je.

Još jednu ilustraciju srdačnih i plodnih odnosa s Jadrankom Kosor, piše Slobodna Dalmacija, slovenski premijer otkrio je prisjećanjem na nedavni susret u Ptuju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

''Slovenija i Hrvatska sada nastupaju kao partneri, a naš sastanak sa srbijanskim predsjednikom Borisom Tadićem imao je ključno značenje. Od toga dana međunarodna zajednica je vrlo zainteresirana za pripremu konferencije o zapadnome Balkanu'', smatra Pahor.

Prethodni članak:

arti-201002170162006

Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo