PRIJETIO BISKUPU / Košić osobno prijavio prijetnje smrću: 'Žao mi je što je uhićen umirovljeni branitelj'

Image
Foto: Boris Scitar/Vecernji list/PIXSELL

Muškarac iz Vodica predan je policijskim službenicima PU sisačko-moslavačke zbog provođenja kriminalističkog istraživanja

23.6.2017.
20:25
Boris Scitar/Vecernji list/PIXSELL
VOYO logo

Nakon što je u Vodicama uhićen 69-godišnji Ilija Komšić zbog neprimjerenog komentara o sisačkom biskupu Vladi Košiću kojeg je Komšić objavio na Facebook, priopćenjem se oglasila i policija. Kako navode, Komšić je uhićen na osobni zahtjev biskupa Košića, a njihovo priopćenje prenosimo u cijelosti:

PROČITAJTE VIŠE:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

>> Zbog Facebook komentara o sisačkom biskupu Košiću, policija u Tisnom privela 70-godišnjaka

"Policijski službenici PU šibensko-kninske uhitili su danas na području Vodica 69-godišnjeg hrvatskog državljanina te ga predali policijskim službenicima PU sisačko-moslavačke zbog provođenja kriminalističkog istraživanja na okolnosti ozbiljnih prijetnji smrću koje je policiji prijavio sisački biskup Vlado Košić. Kriminalističko istraživanje je u tijeku."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sisački biskup Vlado Košić izrazio je u petak žaljenje što je uhićen branitelj koji mu je prijetio na Facebooku ističući da je njegovu prijetnju prijavio nadajući se da će ga policija samo upozoriti na to da je drugima kažnjivo prijetiti.

"Meni je žao što je uhićen jedan umirovljeni branitelj u Tisnom, kako o njemu kaže njegova žena, koji je k tome bolestan. Nadao sam se da će ga policija samo upozoriti da je kažnjivo drugima prijetiti, a on je meni 15. lipnja poslao poruku u kojoj mi psuje 'Crkvu i familiju' poslije čega je doslovno napisao: 'Zaklat ćemo tebe i sve takve idiote uskoro'. Ja sam tu prijetnju javio policiji, a ona postupa dalje po svojoj dužnosti", priopćio je biskup Košić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Bellator Dublin
Gledaj uživo 22.lipnja od 20 sati
VOYO logo