TVRTKA DEMANTIRA GLASINE / 'Končar' o bivšem ministru: 'Horvat nije zaposlen kao savjetnik, nego kao inženjer'

Image
Foto: pixsell

'Na natječaju je Darko Horvat odabran kao diplomirani inženjer elektrotehnike s velikim iskustvom u području distribucije električne energije', priopćili su iz Končara

20.10.2022.
16:29
pixsell
VOYO logo

Tvrtka Končar u četvrtak je demantirala napise nekih medija da je bivši ministar prostornog uređenja, graditeljstva i države imovine Darko Horvat zaposlen u toj tvrtki kao savjetnik uprave navodeći kako je zaposlen kao inženjer elektrotehnike u Končaru - Aparati i postrojenja, jednoj od tvrtki grupe Končar.

Image
BIVŠI MINISTAR IMA NOVU FOTELJU? /

Dok čeka optužnicu USKOK-a: Darko Horvat navodno je dobio posao u velikoj hrvatskoj tvrtki

Image
BIVŠI MINISTAR IMA NOVU FOTELJU? /

Dok čeka optužnicu USKOK-a: Darko Horvat navodno je dobio posao u velikoj hrvatskoj tvrtki

Dosadašnji inženjer otišao u mirovinu

"Zbog skorašnjeg odlaska u mirovinu inženjera koji je strateški sudjelovao u tehničko-komercijalnim poslovima vezanim za područje distribucije električne energije, osnovnom segmentu poslovanja društva Končar- Aparati i postrojenja, raspisan je natječaj za inženjera elektrotehnike sa značajnim operativnim iskustvom u tom području. Na natječaju je Horvat odabran kao diplomirani inženjer elektrotehnike s velikim iskustvom u području distribucije električne energije, uključujući iskustvo iz područja gospodarstva na domaćoj i međunarodnoj razini", navode iz Končara.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Napominju također kako je prilikom inicijalnih medijskih objava navedena i netočna informacija o tome da će Horvat obnašati dužnost savjetnika Uprave Končara.

Osumnjičen za nezakonitu dodjelu poticaja

"Naime, njegovo područje djelovanja bit će usmjereno isključivo na područje elektrodistribucije, odnosno snažniji iskorak društva Končar-Aparati i postrojenja, jednog od ovisnih društava Grupe Končar, na inozemna tržišta", istaknuli su iz Končara.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Darka Horvata sumnjiči se za nezakonitu dodjelu bespovratnih poticaja 2018. godine, zajedno s nekadašnjom pomoćnicom Anom Mandac, u vrijeme dok je bio ministar gospodarstva, poduzetništva i obrta. Zbog toga je u veljači ove godine uhićen, a na ispitivanju u Uskoku odbacio krivnju za zloporabe položaja. Nakon uhićenja aktivirao je mogućnost "6+6" koja mu onemogućuje zapošljavanje na menadžerskim pozicijama u tvrtkama s kojima je surađivalo ministarstvo dok je u njemu bio. Iz pritvora je izašao 1. ožujka. Tada je izjavio kako je uvjeren da ''nije napravio ništa protuzakonito''.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo