KRATER NA JAKUŠEVCU / Inspektorat potvrdio rezultate analize uzorka smeća nakon prvog odrona: 'Odlagao se i biootpad, idu kazne!'

Zbog biootpada koji je pronađen na analizi prvog odrona protiv pošiljatelja će biti poduzeti propisane mjere, iako se još ne zna kakve će mjere biti jer se takav slučaj još nikada nije dogodio na odlagalištu Jakuševec

6.12.2023.
19:07
VOYO logo

Rezultati analize uzorka smeća nakon prvog odrona na odlagalištu Jakuševec pokazali su kako je bilo biootpada, piše Danas.hr. Inspekcija rada u području zaštite na radu zabranila je korištenje dijela odlagališta otpada Jakuševec jer tamo postoji opasnost za sigurnost i zdravlje radnika, poručili su iz Državnog inspektorata za Večernji.

Zbog biootpada koji je pronađen na analizi prvog odrona protiv pošiljatelja će biti poduzeti propisane mjere, iako se još ne zna kakve će mjere biti jer se takav slučaj još nikada nije dogodio na odlagalištu Jakuševec.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Naš je prioritet sigurnost radnika. Pošto smo vidjeli tu snimku i zbog toga što zaista postoji realna opasnost da se ta ploha, koja je predviđena za odlaganje, zatrpa u slučaju klizanja, to je nesigurno područje", objašnjava glavni sindikalni povjerenik Samostalnog sindikata radnika u komunalnim i srodnim djelatnostima Hrvatske, Zdravko Stoilković i dodaje da radnici nisu išli tamo.

"Rješenjem je utvrđeno da mjere zabrane traju sve dok se ne osiguraju uvjeti za siguran rad i boravak radnika i drugih osoba", poručili su iz Državnog inspektorata.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Prioritet je sigurnost i dokle god se ne osigura sigurno odlaganje neće se vjerojatno voziti", napominje Stoilković, a to znači da bi Zagreb uskoro mogao biti zatrpan smećem.

Image
BURNO U SABORU /

Zaiskrilo među zastupnicima, Kekin odbrusila HDZ-ovcima: 'Sa svojim pajdašem Bandićem trebali ste zatvoriti Jakuševec'

Image
BURNO U SABORU /

Zaiskrilo među zastupnicima, Kekin odbrusila HDZ-ovcima: 'Sa svojim pajdašem Bandićem trebali ste zatvoriti Jakuševec'

Podsjećamo, dio odlagališta na Jakuševcu urušio se 11. studenoga, a ozlijeđene su i dvije osobe. Zbog toga je zabranjeno obavljanje ikakvog rada između sjevernog dijela odlagališta otpada i Sajmišne ceste. Privremena mjera bit će na snazi sve dok se ne osiguraju uvjeti za siguran boravak i rad na tom području.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

POGLEDAJTE VIDEO: Odron dijela odlagališta

Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo