UH, OVO BOLI / Komentar koji će Plenkovića pogoditi u dušu: 'Imate premijera koji glumi Supermana i likove koji mu sprže stotine milijuna'

Image
Foto: Igor Soban/Pixsell

Arsen Bauk je uvjeren da SDP može bolje od HDZ-a

5.7.2023.
12:34
Igor Soban/Pixsell
VOYO logo

"Mislim da ovoj zemlji trebaju promjene i jedini koji ih može provoditi jest SDP. Uvjeren sam da možemo voditi zemlju bolje od HDZ-a jer imate premijera koji glumi Supermana i likove koji mu 'sprže' stotine milijuna kuna ili milijardu kuna pa završe u zatvoru,” rekao je u razgovoru za N1 Arsen Bauk, saborski zastupnik SDP-a.

Image
'Da nije smiješno, bilo bi tragično' /

Kome je prodan višak plina iz HEP-a? ‘Ta informacija mora biti objavljena, moguće da je bilo pogodovanja’

Image
'Da nije smiješno, bilo bi tragično' /

Kome je prodan višak plina iz HEP-a? ‘Ta informacija mora biti objavljena, moguće da je bilo pogodovanja’

Bauk je to rekao govoreći o odbijenici koju je Možemo uputio SDP-u.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Na kome je veća odgovornost za koaliciju na ljevici, većoj ili manjoj stranci? Mi smo veća stranka i odgovornost je veća pa si nismo mogli dopustiti luksuz da se zbog nas nije formirala koalicija. Zato je vodstvo stranke radilo na tome da se ne stvori takav dojam. Nakon što su u Možemo donijeli odluku kakvu su donijeli, imamo godinu dana do izbora da se prilagodimo kako pobijediti zajedno, ali u odvojenom izlasku, kako su to oni formulirali", dodao je.

POGLEDAJTE VIDEO: Predsjednik Milanović objasnio tko će voditi uskoro Sigurnosno-obavještajnu agenciju

Tekst se nastavlja ispod oglasa

O situaciji u HEP-u

Bauk je govorio i o situaciji oko Hrvatske elektroprivrede (HEP). Kao prvo pitanje, nameće se pozicija SDP-a u svemu što se tiče HEP-a. Jer, ako je i dalje riječ o najjačoj oporbenoj stranci, a to se u posljednje vrijeme uvelike dovodi pod znak upitnika, nužno je da se jasno i glasno oglašava o najbitnijim temama za društvo. Istina jest da se predsjednik stranke Peđa Grbin oglasio oko HEP-a, ali drugi su “sramežljivi.”

“Tko će ako ne on? Evo, sad ćete me pitati pa ću komentirati i ja”, rekao je Bauk i nastavio o nesvakidašnjem potezu kritike direktora jednog javnog poduzeća prema resornom ministru.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Očito se osjeća dovoljno jak. Čini mi se da su se i s bivšim ministrom Ćorićem bahatili. Dok se ne dokaže drugačije, reći ćemo da je to zato jer je prijatelj s Plenkovićem. Sve ovo podsjeća na aferu s Inom, uz malu razliku i veliku sličnost. Kako sam shvatio, HEP je skupo kupovao i jeftino prodavao, a Ina je jeftino kupovala i skupo prodavala. Ali, u oba slučaja je 'fasovala' firma u potpunom ili djelomičnom državnom vlasništvu. Možda i epilog bude isti, kad se utvrdi tko je kriv i čiji je to propust.”

Hoće li to naštetiti Vladi?

Ministar gospodarstva Davor Filipović kaže da ga nitko nije obavještavao, iz HEP-a tvrde da jesu. Na pitanje može li cijela afera ozbiljnije naštetiti Vladi, Bauk je rekao:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Obavještenja ne putuju tramvajem, mogu poslati mail… Dosad su u fokusu vladajućih bile WhatsApp poruke. Uvijek postoji 'kap koja je prelila čašu'. Svaka afera našteti Vladi. Prošle godine izgledalo je kao da će to biti Ina s milijardu kuna, nakon čega je ozbiljno narušena popularnost HDZ-a, ali uspjeli su nekako skrenuti pažnju s nje. Vjerojatno će tako i ostati dok se u pravosudnom dijelu te afere ona ne vrati u fokus. Naravno, što se tiče rada ove Vlade, od 2016. na visokoj razini su brojke odlazaka ministara, državnih tajnika, direktora tvrdi, afera… Svaki od tih bio bi dovoljan razlog da vlast trpi veliku štetu, no to se još nije dogodilo.”

TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo