KOJI APSURD: / Tijekom pandemije na karlovačkom Veleučilištu jedino studenti koji već rade s pacijentima moraju pohađati nastavu

Image

Jedini smjer čiji se studenti nalaze na prvoj liniji obrane od zaraze mora pohađati nastavu uživo na karlovačkom Veleučilištu

11.10.2020.
19:10
VOYO logo

Programi predavanja svih studija na karlovačkom Veleučilištu prilagođeni su pandemiji koronavirusa pa studenti imaju online nastavu ili pak "hibridni" model. Svrha toga je da se što više umanji mogućnost širenja zaraze među studentima.

No, ono što je zanimljivo jest da jedini smjer koji u potpunosti ima nastavu na tradicionalan način, dakle u predavaonicama, jest onaj čiji se studenti nalaze na prvoj liniji obrane od zaraze. Kako piše KAportal, studenti izvanrednog stručnog studija Sestrinstva uredno imaju predavanja u zgradi Veleučilišta pa se zato mnogi od njih pitaju po čemu oni i na faksu i na poslu moraju biti izloženiji nego drugi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
STUDENTI OSJEČKOG FAKULTETA U STRAHU: /

'Jedan kolega je zaražen, a ispiti se normalno održavaju! Pa tu ima i trudnica...'

Image
STUDENTI OSJEČKOG FAKULTETA U STRAHU: /

'Jedan kolega je zaražen, a ispiti se normalno održavaju! Pa tu ima i trudnica...'

Polaznici tog studija već su medicinsko osoblje

Naime, svi polaznici ovog studija su medicinsko osoblje koje već radi u zdravstvenom sustavu, pa rizik zaraze na fakultetu dodatno povećava i rizik da virus uđe u ustanove, bolnice, domove zdravlja, hitne službe i liječničke ordinacije, piše KAportal.

Image

Ovaj je studij dislocirani pogon riječkog Fakulteta zdravstvenih studija, pa oni i odlučuju o načinu izvođenja nastave. Na internetskoj stranici Veleučilišta uredno stoji i raspored predavanja za studente Sestrinstva, kao i uputa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Molimo sve studente da se na ulazu Veleučilišta upišu u upisnu listu i dezinficiraju ruke. Studenti su dužni nositi masku za lice i pridržavati se pravila socijalne distance dok god borave u prostorima Veleučilišta u Karlovcu", stoji na webu Veleučilišta.

Virus među studentima znači opasnost za brojne dijelove Hrvatske

S obzirom na to da broj zaraženih iz dana u dan raste, ovo, čini se, baš i nije način na koji treba štititi zdravstveni sustav od proboja epidemije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ako slučajno virus dođe među studente Sestrinstva, odjedanput može doći do proboja u više zdravstvenih ustanova i to ne samo u Karlovcu i Karlovačkoj županiji, nego i u Lici, Zadru i drugim dijelovima Hrvatske iz kojih studenti dolaze.

Zašto je to tako, KAportal pokušao je pronaći odgovor na Katedri za zdravstvenu njegu Fakulteta zdravstvenih studija u Rijeci i njezine pročelnice Sandre Bošković, međutim, odgovor još nije stigao.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Situaciju s koronavirusom u Hrvatskoj i svijetu iz minute u minutu možete pratiti OVDJE.

Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo