KIŠA, TUČA I MUNJE: / Jako olujno nevrijeme poharalo dio zemlje

Image
Foto: Pixsell/Ilustracija, Maja Santosi

Olujno nevrijeme pogodilo je drugi dan zaredom područja Varaždina, Križevaca, Topuskog i Slatine.

26.7.2015.
10:26
Pixsell/Ilustracija, Maja Santosi
VOYO logo

U međuvremenu - saniraju se posljedice prekjučerašnje oluje u Karlovcu gdje je vjetar otkinuo trećinu krova na Karlovačkoj bolnici, javlja HRT.

Iznimno jako nevrijeme prošle noći zahvatilo je sjeverozapad Istre, a ubrzo se s područja Umaga proširilo prema Buzetu i Pazinu. Pritom je lokalno bilo vrlo obilne kiše i tuče, a zabilježeno je na tisuće munja koje su udarale i više puta u sekundi, javlja Istramet.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Osim obilnije kiše lokalno je bilo jake tuče i prolazno olujnog vjetra, naročito na području Umaga gdje je nakratko nestala struja. Kiša za sada zaobilazi najsuši jug Istre.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kiša donijela osvježenje

Nedjelja je kontinentu, ali ponegdje i na moru, donijela kišu i znatno niže temperature od onih koje smo imali prošli tjedan. U Zagrebu je tako u sedam sati izmjereno ugodnih 17 stupnjeva.

U sedam sati 17 stupnjeva izmjereno je i u Karlovcu, Kutini i Virovitici, a stupanj manje u Koprivnici, Krapini i Slunju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Najhladnije je bilo na Zavižanu, gdje je u 7 sati izmjereno samo 9 stupnjeva.

Visoke temperature zadržale su se u gradovima na moru. Tako je u 7 sati u Splitu i Dubrovniku izmjereno 26 stupnjeva, Komiži 25, a u Metkoviću, Zadru i Šibeniku 24 stupnja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: Davor Puklavec, Pixsell

Na moru i dalje vruće

U nedjelju prijepodne još će uz više oblaka na sjevernom Jadranu i u unutrašnjosti mjestimice biti kiše ili pljuskova uz mogućnost grmljavine, a zatim će se razvedriti. U Dalmaciji pretežno sunčano, ali se uz umjerenu naoblaku očekuju lokalni neverini. Najviša dnevna temperatura zraka između 22 i 28, na Jadranu od 30 do 34 Celzijeva stupnja.

Vjetar slab i umjeren sjeverni isjeveroistočni. Na sjevernom i dijelu srednjeg Jadrana puhat će umjerena i jaka, podno Velebita na udare i olujna bura, na preostalom dijelu slab do umjeren sjeverozapadni i jugozapadni vjetar, prognozira za nedjelju Državni hidrometeorološki zavod (DHMZ).

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tijekom ponedjeljka bit će djelomice ili pretežno sunčano, a uz povremeno više oblaka ponegdje će biti malo kiše ili pljuska uz mogućnost grmljavine. Vjetar većinom slab, a na Jadranu slab do umjeren uglavnom jugozapadni južni. Najniža jutarnja temperatura zraka uglavnom od 13 do 18, a na Jadranu od 20 do 25 °C. Najviša dnevna od 25 do 29, u gorju malo niža, a na Jadranu između 29 i 34 °C.

Nestabilno na kontinentu

Kako sada pokazuju meteorološke karte, u tjedan pred nama neće biti tako vruć na kontinentu, dok će na Jaranu i u Dalmatinskoj zagori temperature i dalje biti visoke, no ne kao prošli tjedan. Najviša dnevna temperatura u unutrašnjosti neće prelaziti 28 stupnjeva, a na Jadranu 35.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brak na prvu
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo