Kinezima je ovaj hrvatski dvorac među najromantičnijima za vjenčanja

Pri spomenu Hrvatske, strancima je prva asocijacija - more. Ne i Kinezima, kojima je za oko zapeo sjeverni dio naše zemlje.

25.12.2013.
16:24
VOYO logo

Istraživanje koje je nedavno provela Hrvatska turistička zajednica, među turistima iz sjeverne i srednje Europe, pokazuje da isti za odmor u Hrvatskoj uglavnom biraju Jadran. Tek rijetki gosti, poput Nijemaca i Austrijanaca, za odmor biraju kontinentalni dio naše zemlje. Među gostima su Japanci i Kinezi, koji često svraćaju u dvorac Trakošćan, koji su proglasili drugim najromantičnijim mjestom u Europi za sklapanje brakova.

Potvrdio je to i ravnatelj dvorca Adam Pintarić. "Japanci povremeno dolaze na obnovu zavjeta vjenčanja, tu kad nas u kapelici. A pogotovo Kinezi, čija platežna moć je veća. Oduševljeni su lokacijom. Rado dolaze, a osnovne informacije su dobili preko interneta. Imamo zanimljivu web stranicu koja ih, uvjetno rečeno, dovlači da dođu sim", kaže Pinatrić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"To je relativno malo. Petsto kuna je najam kapelice, a tisuću kuna je najam za fotografiranje. To je uglavnom cijeli trošak, osim naravno ako organiziraju domjenak. Onda troškovi rastu", ističe ravnatelj.

Godišnje ih posjeti između 60 i 70 tisuća posjetitelja. Trakošćan je jedini dvorac u Hrvatskoj čiji interijer nije mijenjan od prijašnjih vlasnika - Draškovića. Danas je u državnom vlasništvu, i to na lokaciji koju Bednjanci zovu "najljepši kemauček na svijetu".

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo