sraz u Ljubljani /

'Kauboji' dvaput zabili sa zvukom sirene - suci niti jednom priznali: remi Hrvatske i Slovenije

Image
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL

U ljubljanskoj Areni Stožice slovenski i hrvatski rukometaši odigrali su prvu od dvije prijateljske utakmice u jedinoj ovakvoj akciji uoči siječanjskog Europskog prvenstva

26.10.2017.
19:56
Goran Stanzl/PIXSELL
VOYO logo

Posljednji sraz Hrvatske i Slovenije Šokantna je bila završnica zadnje utakmice Hrvatske i Slovenije - za treće mjesto na Svjetskom prvenstvu u Francuskoj. Hrvatska je vodila osam razlike, da bi čitavu zalihu prosula u zadnjih 10-ak minuta, izgubivši na koncu medalju s 30:31.

U neizvjesnoj utakmici rezultatski ishod sveo se na posljednju minutu u kojoj Slovenci najprije izjednačuju na 26:26, da bi Igor Karačić sa zvukom sirene pogodio za - činilo se - hrvatsku pobjedu. Međutim, suci nisu priznali pogodak, jednako kao niti u prvom dijelu kada je u sličnoj situaciji zabio Čupić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Većinu utakmice na hrvatskim je vratima bio povratnik Alilović, koji je prije svega u prvom dijelu skupio nekoliko lijepih obrana (ukupno devet zaustavljenih lopti). U zadnjih 15-ak minuta zamijenio ga je Pešić.

Raspoložena je bila vanjska linija. Cindrić je zabio pet, doduše pogodivši vraticu u posljednjim minutama, u situaciji koja je vjerojatno Hrvatsku koštala pobjede. Odličan i Mandalinić (četiri gola), koji je "zaradio" krvavi nos nakon duela s Margučem. Stepančić je zabio triput s vanjske pozicije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kod Slovenaca najučinkovitiji Žiga Mlakar, koji je napunio hrvatsku mrežu u zadnjim minutama. Ukupno sedam njegovih golova.

Prvo poluvrijeme

Červarova Hrvatska zaključila je prvih 30 minuta vodstvom 14:13. Ivan Čupić zabio je pet pogodaka, dok mu šesti, sa zvukom sirene, suci nisu priznali. Na vratima je raspoložen povratnik Mirko Alilović.

Utakmica je većim dijelom bila u egalu, ali uglavnom s hrvatskim vodstvima. Luka Stepančić zabio je desetak sekundi prije kraja poluvremena za 14:13, iskoristivši pogrešku slovenske obrane.

S obzirom na samo nekoliko dana zajedničkog treninga, očekivano je velika brojka izgubljenih lopti obje momčadi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Uzvratni" spektakl u subotu (20.15, RTL)

Zagrebačka arena doživjet će u subotu, nakon dugo vremena, pravo rukometno reprezentativno iskustvo, zahvaljujući vjerujemo velikom broju gledatelja i utakmici Hrvatske i Slovenije. Prije toga, dvije momčadi skeniraju vlastito stanje večeras u Ljubljani.

Iako nema rezultatskog naboja jer nije riječ o kvalifikacijskoj ili prvenstvenoj utakmici, izbornicima Lini Červaru i Veselinu Vujoviću utakmice danas i u subotu i te kako su važne jer je riječ o jedinoj ovakvoj pripremnoj akciji uoči Eura.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hrvatska je bez Domagoja Duvnjaka i Marka Kopljara, ključnih aduta na siječanjskom prvenstvu, jasno ukoliko se oporave od ozljeda. Červar je vratio Mirka Alilovića i Igora Vorija te uveo dvojicu debitanata: Halila Jaganjca kojeg trenira u Metalurgu i Jakova Vrankovića.

Hrvatski igrači "krvarili" su proteklih dana na treninzima, gradeći timski duh - što će biti ključno, ističe Zlatko Horvat. "Cilj je da igramo kao jedan, svi za jednog, jedan za sve. Tome ćemo najviše težiti", najavljuje desno krilo reprezentacije.

Na drugoj strani, Veselin Vujović za ovu akciju pozvao je četvoricu debitanata.

"Utakmice s Hrvatskom rijetko su prijateljske", kazao je uoči današnjeg dvoboja Jure Dolenec, Barcelonin topnik i prvi slovenski desni vanjski koji doduše neće biti na terenu zbog problema s koljenom. U slovensku vrstu vraća se Vid Kavtičnik, koji se teško ozlijedio na Svjetskom prvenstvu u siječnju, kada su ga iznijeli s terena u utakmici s Hrvatskom za treće mjesto. Večeras doduše neće biti u sastavu, no trebao bi igrati u subotu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prijenos utakmice možete pratiti od 17.50 sati na RTL-u 2.

ŽNV
NOVA SEZONA
VOYO logo