Ugrozila državnu maturu /

Kasnila na sjednicu, pa isključila mobitel: voditeljica reforme koju je postavio Pavo Barišić smijenjena s važne funkcije

Image
Foto: Marko Prpic/PIXSELL

Bez predsjednice sjednica gubi legitimitet, a kako se Buljan Culej nije pojavila, Ministrica Divjak je bila primorana hitno reagirati i promijeniti odluku o imenovanju

14.7.2017.
12:55
Marko Prpic/PIXSELL
VOYO logo

Ministrica Blaženka Divjak razriješila je Jasminku Buljan Culej s pozicije Stručnog povjerenstva za odlučivanje o pragovima za ocjenu na ispitima državne mature. Ona se naime nije pojavila na ključnom sastanku o kojemu ovise rezultati državne mature, piše Jutarnji list.

Bez predsjednice sjednica gubi legitimitet, a kako se Buljan Culej  nije pojavila, Ministrica je bila primorana hitno reagirati i promijeniti odluku o imenovanju kako se ne bi ugrozila provedba državne mature. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Buljan Culej, ujedno predsjednice Ekspertne skupine za kurikularnu reformu čiji se legitimitet izbora također provjerava, je prije sjednice pismenim putem izvijestila da će 11. srpnja ići na sastanak u Vladu te na sjednicu kasniti do sat vremena, no to nije učinila.

Nakon što se nije pojavila, niti se javila na mobitel, članovi Povjerenstva informirali su ministricu, koja je potom promijenila odluku o imenovanju, pa je predsjednik Povjerenstva postao državni tajnik Hrvoje Šlezak.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Blaženka Divjak je ipak nakon toga pokušala smiriti situaciju, rekavši da je njezin zadatak bio osigurati da se matura provede prema pravilima i na vrijeme, piše Jutarnji list.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sjene prošlosti
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo