lokalni izbori / Karlovački SDP-ovci traže svog kandidata za gradonačelnika – u užem krugu i dvije žene

Image
Foto: KAportal

Kako se može doznati iz izvora bliskih karlovačkom SDP-u, krug pretendenata na kandidaturu za SDP-ovog kandidata za gradonačelnika Karlovca sužen je na tri osobe, od kojih su dvije žene, Natalija Bukovec Osmičević i Marina Kasunić Peris. Treći je kandidat Mladen Rakočević.

29.6.2016.
8:31
KAportal
VOYO logo

Natalija Bukovec Osmičević je djelatnica Ministarstva vanjskih poslova sa sad već podužom diplomatskom karijerom, uključujući tu mjesto prvog tajnika hrvatskog veleposlanstva u Varšavi, članstvo u timu MVP-a koje je sudjelovalo na zasjedanju Opće skupštine Ujedinjenih naroda 2003. godine, te v.d. glasnogovornika MVP-a. Nakon povratka iz Poljske bila je savjetnica u Uredu predsjednika Vlade Zorana Milanovića.

U godinama prije odlaska u diplomaciju bila je aktivna u karlovačkom političkom životu, kao zamjenica predsjednika gradskog SDP-a, gradska vijećnica i potpredsjednica Gradskog vijeća. S druge strane, Marina Kasunić Peris, bez vidljivog društveno političkog angažmana je nepoznata karlovačkoj javnosti, riječ je o pravnici koja je s mjesta pravne savjetnice u SSSH postala prvo savjetnica, pa onda i pomoćnica bivšeg ministra rada i mirovinskog sustava Miranda Mrsića. Mladen Rakočević je karlovački arhitekt, dugogodišnji gradski vijećnik SDP-a i uspješni pročelnik za prostorno planiranje u vrijeme gradonačelničkog mandata Bože Johe koji i danas radi isti posao, samo u Gradu Duga Resa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prema onom što se iz informacija koje se mogu čuti iz SDP-a može razaznati po pitanju kandidata za gradonačelnika, u karlovačkom SDP-u postoje elementarno dvije struje. Ako se pita one iz struje što podržava Nataliju Bukovec Osmičević, reći će da im je u interesu kandidat koji objektivno ima šanse pobijediti HDZ-ovog vjerojatnog kandidata Damira Mandića i smatraju da je ta osoba Natalija Bukovec Osmičević na osnovu njenog političko – diplomatskog iskustva, staža u stranci i poznavanja političkih odnosa i procesa u Karlovcu.

Više o pripremama za lokalne izbore u Karlovcu pročitajte na KAportalu. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brak na prvu UK
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo