razminiranje minski sumnjivih površina / Karlovačka županija i HCR ponovo udružili sredstva za razminiranje – ovaj put od mina će biti očišćene poljoprivredne površine u Rakovici

Image
Foto: RTL

Ovim razminiranjem od mina neće biti očišćeno samo poljoprivredno područje, koje će nakon toga – već u lipnju – biti spremno za obrađivanje, već i pojačana sigurnost na granici.

18.5.2016.
14:31
RTL
VOYO logo

– Ovo pokazuje kako zajednički rad, sinergija može rezultirati dobrim rezultatom, kazao je ravnatelj Hrvatskog centra za razminiranje Dražen Jakopec na današnjem potpisivanju ugovora o donaciji sredstava za razminiranje minski sumnjivih površina u Rakovici.

Po tom ugovoru Karlovačka županija izdvojit će 350.000 kuna, a HCR ostatak do procijenjenih 900.000 kuna, koliko će trebati za razminiranje 99.904 četvorna metra površina uz Koranu, na pograničnom području uz BiH.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ovim razminiranjem od mina neće biti očišćeno samo poljoprivredno područje, koje će nakon toga – već u lipnju – biti spremno za obrađivanje, već i pojačana sigurnost na granici. Preostalih 2,2 četvorna kilometra u Rakovici, po planu, od mina bi trebala biti očišćena najkasnije iduće godine.

Više pročitajte na KAportalu

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
FNC 18
Gledaj užvio 13.srpnja
VOYO logo