Kardinal Bozanić: Težite zajedništvu i solidarnosti

24.12.2011.
21:16
VOYO logo

Zagrebački nadbiskup kardinal Josip Bozanić čestitao je Božić vjernicima i svim ljudima dobre volje. Istaknuo je kako je Krist postao Božji dar čovječanstvu pa stoga logika darivanja živi u jezgri Božića.

Ujedno je kazao kako je ovu godinu u Hrvatskoj obilježio posjet pape Benedikta XVI. Hrvatskoj te istaknuo da je slika mladih na Trgu bana Jelačića obišla Domovinu i svijet te "zasjala poput zvijezde u božićnoj noći ponavljajući poruku nade i pozivajući da se ne predamo utjecaju navjestitelja straha, beznađa i sebičnosti, koji čovjeku žele oteti budućnost".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Molitva i snažno pouzdanje u Boga mogu svaku situaciju učiniti novim početkom i dati snagu koja i u najtežim prilikama pronalazi rješenje", poručio je zagrebački nadbiskup, a prenijela 24sata.

Poruka premijeru i Saboru

Čestitao je Božić i hrvatskom premijeru Zoranu Milanoviću te mu poželio "mudrost i strpljivost u obnašanju odgovorne službe".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Čestitku je uputio i predsjedniku RH te predsjedniku Sabora i zastupnicima, koje je podsjetio da odluke koje donose trebaju biti na dobrobit hrvatskih građana.

"Neka poruka Božića vječnim svjetlom, koje je obasjalo jaslice one Svete noći, obasja i našu hrvatsku zbilju te sve građane naše domovine potakne na zajedništvo, mir i solidarnost", zaključio je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Ako voliš
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo