Karamarko: Vodit ću 'kroatizirani' HDZ

19.5.2012.
19:10
VOYO logo

Predsjednica HDZ-a Jadranka Kosorpredala je u središnjici stranke oko 600 potpisa za svoj novi mandat. Istaknula je da će nakon općeg sabora ostati predsjednica HDZ-a. Dodala je kako očekuje da svaki član HDZ-a sam odluči na tajnom glasovanju te da nikakvom malom ili većem šefu ne mora polagati račune, već samo sebi i HDZ-u.

Kandidat za predsjednika HDZ-a Tomislav Karamarkopredao je oko 700 potpisa za svoju kandidaturu. Poručio je da u nedjelju na općem saboru očekuje pobjedu, nakon koje će voditi obnovljeni HDZ. Vodit ću čvrst HDZ koji se vraća svojim korijenima i ideologiji, koji će biti 'kroatiziran' i u kojem neće biti lopovluka, rekao je Karamarko a prenosi HTV.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Najmanje 400 potpisa

Podsjetimo, kandidat Milan Kujundžić predao je jučer 634 potpisa. I Domagoj Ivan Milošević predao je u petak u središnjici stranke više od 600 potpisa za svoju kandidaturu. Kandidat za predsjednika HDZ-a Darko Milinović predao je oko 700 prikupljenih potpisa još 14. svibnja.

Prema HDZ-ovu pravilniku o izbornoj promidžbi, da bi kandidati i formalno postali kandidati za čelna mjesta stranke, za koje će se glasovati na 15. općem saboru 20. svibnja, moraju prikupiti potreban broj potpisa izaslanika do 19. svibnja u podne. Kandidati za predsjednika stranke moraju prikupiti najmanje 400 potpisa od 2.200 izaslanika općeg sabora.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo