KARAMARKO O PUSIĆ: / 'Ona je loš kandidat loše vlade'

Image
Foto: PIXSELL, Dalibor Urukalovic
17.4.2016.
13:02
PIXSELL, Dalibor Urukalovic
VOYO logo

Ističući kako Vesna Pusić nije njihov izbor, Tomislav Karamarko je kazao da je ona loš kandidat prošle loše vlade.

"Vesna Pusić izbor je prošle Vlade, ne naš. Minimum civiliziranog odnosa prema toj situaciji je da je nećemo sprječavati niti će joj se zatvarati vrata hrvatskih predstavništava u inozemstvu", kazao je Karamarko novinarima na izbornom mjestu u središnjici zagrebačkog HDZ-a upitan ima li Pusić potporu Vlade.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dodao je da će Pusić vjerojatno imati i tehničku potporu hrvatskog Ministarstva vanjskih i europskih poslova. "Pusić definitivno nije naši izbor i nikada ne bih za nju glasao", rekao je Karamarko.

"Peticija za potpise protiv nje u Saboru? Nisam čuo"

Dodao je i da nije čuo da se u Saboru prikupljaju potpisi protiv njezine kandidature. Na pitanje ima li Pusić tehničku potporu sadašnje Vlade odgovorio je kako prema vani moramo biti civilizirani.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kandidatkinja za glavnog tajnika UN-a Vesna Pusić rekla je u subotu u Zagrebu da ne vidi nikakvu podijeljenost u vrhu Vlade glede podrške njezinoj kandidaturi te da treba biti pametan i ne sramotiti zemlju u procesu koji je u tijeku.

Image
Foto: PIXSELL, Marko Lukunic

Vesna Pusić jedna je od kandidatkinja za glavnog tajnika

HSP AS najavio pismo protiv Pusić članicama Vijeća sigurnosti

Premijer Tihomir Orešković izjavio je u srijedu kako Vesna Pusić uživa potporu Vlade kao kandidatkinja te da je neće opstruirati.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Međutim, nakon toga je HSP AS pokrenuo u petak u Saboru potpisivanje peticije protiv njezine kandidature i najavio da će stalnim članicama Vijeća sigurnosti biti poslano pismo da Vesna Pusić ne zaslužuje funkciju glavne tajnice UN-a. Pusić je u srijedu u New Yorku dva sata odgovarala na pitanja članica svjetske organizacije, u sklopu izbora za nasljednika

Ban Ki-moona kojemu mandat istječe krajem 2016. Bivša hrvatska ministrica vanjskih poslova je među osmero kandidata za Banova nasljednika koji bi mogao biti poznat u rujnu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
NOVI SUKOB U VLADAJUĆOJ KOALICIJI: /

'Oreškovićev potez nas je zgrozio, sve ćemo učiniti da naštetimo Pusić'

Image
NOVI SUKOB U VLADAJUĆOJ KOALICIJI: /

'Oreškovićev potez nas je zgrozio, sve ćemo učiniti da naštetimo Pusić'

TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo