Obnova Vodotornja /

Kanadski Hrvati prikupili više od milijun kuna za obnovu vukovarskog vodotornja

Image

Predsjednica Republike Kolinda Grabar-Kitarović uručila je ček vukovarskom gradonačelniku Ivanu Penavi

9.12.2016.
19:13
VOYO logo

VUKOVAR -  "Želim da Vodotoranj i ostane simbol zajedništva nas u Hrvatskoj, da se prestanemo dijeliti po ideološkim pitanjima i da isto tako bude simbol zajedništva između iseljene i domovinske Hrvatske", poručila je predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović prilikom uručenja čeka s donacijom hrvatskih iseljenika u Kanadi vukovarskom gradonačelniku.

Po riječima vukovarskoga gradonačelnika Ivana Penave, do sada je za obnovu vukovarskog Vodotornja prikupljeno više od 13 milijuna kuna.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Idući tjedan očekujemo raspisivanje natječaja za javnu nabavu putem kojeg ćemo i odabrati izvođača radova. Mi smo, zahvaljujući financijskim sredstvima koja nam je odobrila Vlada,  zatvorili financijsku konstrukciju. Novac toliko nije važan koliko silan odaziv građana i ostalih sudionika koji su se uključili u projekt", istaknuo je Penava.

Iseljenik Ivan Grbešić iz Kanade pozvao je sve hrvatske iseljenike da se okupe i pokažu zajedništvo i pomognu da se Vodotoranj obnovi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hrvatska predsjednica sastat će se u Vukovaru i s članovima Savjeta Vlade RH za Hrvate izvan Hrvatske, koji u petak i subotu održavaju sjednicu u tome gradu, te će im održati prigodan govor.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sjene prošlosti
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo