Kalmeta nije čuo za uhićenja jer je 'radio' (u kafiću?!)

U uredu predsjednika Mesića kažu da su se Saša Perković i Božidar Kalmeta danas slučajno sreli i popili kavu u kafiću.

30.12.2009.
15:26
VOYO logo

Ministar mora, prometa i veza Božidar Kalmeta nije mogao pri dolasku na sjednicu Vlade novinarima prokomentirati uhićenja bivših čelnika HPB-a jer je, kaže, cijelo jutro radio pa nije ni čuo tu vijest.

"Ja nisam ni čuo za to. Ne mogu vam to komentirati, radio sam cijelo jutro", rekao je Kalmeta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ipak, prema informacijama koje je dobio net.hr, ova ministrova izjava i nije baš točna. Naime, ministar Kalmeta je u srijedu oko 12.15 sati viđen u kafiću Molokai na zagrebačkom Gornjem gradu, gdje se sastao sa Sašom Perkovićem, Mesićevim savjetnikom za nacionalnu sigurnost.

'Sreli su se slučajno'

"Radi se o slučajnom susretu do kojeg je došlo kad je g. Saša Perković krenuo na sastanak preko Gornjeg grada te oko 12.20 dobio informaciju da mu je punac doživio težak infarkt i da ga prevoze u jednu od zagrebačkih bolnica. Čekajući informaciju u koju bolnicu treba krenuti, susreo je ministra Kalmetu koji je bio na putu na sjednicu Vlade i na pitanje kako je odgovorio da čeka poziv supruge na što mu je ministar Kalmeta ponudio pomoć te predložio da popiju kafu dok čeka poziv. Nakon 5 minuta u kafiću dobio je informaciju kamo treba ići te otišao", navela je u pisanom odgovoru o današnjem susretu Kalmete i Perkovića pročelnica Odjela za informiranje predsjednika Mesića,

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Danja Šilović Karić

.

U svom odgovoru na upit navodi i da o aktivnostima ministra Kalmete Saša Perković i Ured predsjednika nisu upoznati.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Popijač ignorirao novinare

Ministar financija Ivan Šuker je na novinarsko pitanje o najnovijim uhićenjima poručio je "neka institucije rade svoj posao".

arti-200912300222006Ministar gospodarstva Đuro Popijač također nije imao komentara za predstavnike medija. U Vladu je ušao razgovarajući na mobitel, pa se nije ni osvrnuo na novinarska pitanja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Policija je u poslijepodnevnim satima priopćila kako je jutros uhićeno 6 osoba, nad kojima je provedeno kriminalističko istraživanje, dok se jedna od osumnjičenih osoba nalazi u inozemstvu i nije dostupna službenicima policije. Radi o bivšem šefu Uprave HPB-a Josipu Protegi koji je na skijanju u Austriji.

"Protiv sedmorice osumnjičenika podnesena je kaznena prijava Uredu za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta, Državnog odvjetništva Republike Hrvatske poradi osnovane sumnje da su trojica članova bivše Uprave HPB-a počinili kaznena djela Udruživanja za počinjenje kaznenih djela iz čl. 333 KZ-a i kaznena djela Zlouporabe položaja i ovlasti iz čl. 337 KZ-a, dok su ostala četvorica osumnjičenika počinili kaznena djela Zlouporabe položaja i ovlasti iz čl. 337 KZ-a poticanjem. Svi osumnjičenici, osim prvoosumnjičenog koji je nedostupan, biti će, u zakonskim rokovima, dovedeni u Pritvorsku policijsku jedinicu u Zagrebu", navodi Ravnateljstvo policije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prema izjavama Čede Prodanovića, Proteginog odvjetnika, bivši šef HPB-a nije u bijegu i vratit će se u Zagreb do predsjedničkih izbora 10. siječnja.

Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo