moderan i atraktivan resort / Kako će se Njivice probiti u vrh domaće turističke ponude: umjesto bungalova grade se urbane vile

Samo mjesec dana nakon uspješno okončane predstečajne nagodbe, turistička tvrtka iz Njivica najavljuje investiciju od sto milijuna kuna. Uz dva hotela i kamp, planiraju napraviti i reprezentativne vile

21.11.2016.
18:55
VOYO logo

Već pune tri godine resort velik kao deset nogometnih igrališta u Njivicama je neiskorišten. Na tom prostoru nalazi se 80 derutnih bungalova koji su stariji od 50 godina i uopće se ne koriste u turističkoj sezoni. To više neće biti mrtvi kapital jer na njihovom mjestu niknut će nove moderne urbane vile vrijedne 60 milijuna kuna.

Do idućeg proljeća planira se izgraditi 15 vila uz more, a ostalih 65 do proljeća 2018. godine. Radovi počinju čim stignu dozvole, u roku mjesec dana. Samo za hortikulturu potrošit će se oko pet milijuna kuna.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Riječ je o kultnom mjestu 80-ih godina. Rijetki su oni koji su u to vrijeme dolazili na otok Krk, a da u Njivice nisu došli na večeru ili na plesnjak. Dobra je vijest da se nekadašnji restoran Plava terasa ponovno otvara, a već u svibnju 2017. ovdje će biti održana prva vjenčanja.

U hotelu, koji prima 800 gostiju, uredit će se sve terase i restoran, a ispred će se napraviti ogroman bazen. Buja čitava općina koja financijski prati projekte koji su na obostranu korist.  

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Jako puno znače općini Omišalj zbog turističkih noćenja koja ostvaruju, a koja pozicioniraju našu općinu na treće mjesto otoka Krka, iza velikih Baške i Krka", kazala je načelnica Općine Omišalj Mirela Ahmetović.

Dio kampa gdje su luksuzne mobilne kućice s bazenima već je kompletno rasprodan za iduću sezonu. Na dan koštaju 265 eura. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Još se moraju srediti prostor gdje su dosad bili paušalci s kamp kućicama. Tu će se zarada povećati sedam puta. 

"160 novih modernih parcela za kampiranje te animacijski park sa svim sadržajima za djecu, za animaciju, uključujući bazene i animacijski centar. 2017. smo gotovi, kamp će bit na četiri zvjezdice i mi se jako nadamo i vjerujemo da ćemo bit među bolje pozicioniranim kampovima", prepričao je predsjednik Uprave Hoteli Njivice Zvonimir Tudorović. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Godine 2010. slike iz ovog kampa bile su na kongresima prikazivane kao primjer najlošijeg hrvatskog kampa. Otad je prihod narastao četverostruko, a dogodine očekuju dodatni boom prihoda od 15  posto. 

TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo