ODABRAN NOVI ŠEF HRVATSKIH ZATVORA: / Ministar Šprlje konačno je smijenio pomoćnika koji je kršio zakon

Image

Ministar pravosuđa Ante Šprlje napokon je razriješio svog pomoćnika za zatvorski sustav Slavka Kovačevića. Novi pomoćnik je, kako je priopćeno iz Vlade, Anđelko Dundić.

13.4.2016.
18:35
VOYO logo

Kovačević je još prije mjesec dana ministru Šprlji ponudio ostavku nakon što je otkriveno da je tijekom svoje službe u Zatvoru u Puli bio osuđivan zbog nanošenja teške ozlijede mlađahnom susjedu. Kako je i nakon toga ostao u pravosudnom sustavu nije nam objašnjeno, no nakon što je nastupila rehabilitacija izabran je na funkciju pomoćnika minstra. Međutim, vrlo brzo se u javnosti postavilo pitanje može li čovjek koji je imao ozbiljnih problema sa zakonom obnašati iznimno visoku funkciju u Ministarstvu pravosuđa. Kovačević se na kraju sam odlučio povući, no ministru nije bilo jednostavno pronaći mu zamjenu, pa je smjena obavljena tek danas. Još prije nekoliko dana tražila se podrška sindikalnih predstavnika pomoćniku Kovačeviću.

Nagomilani problemi

Zatvorski sustav iznimno je osjetljiv zbog nagomilanih financijskih i kadrovskih problema koje će sada pokušati riješiti danas imenovani Dundić. Riječ je o pravosudnom policajcu koji je radio u zatvoru u Dubrovniku.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: prtsc Facebook
Image
Foto: prtsc Facebook

U svojoj je karijeri dugoj tek šest godina stekao zvanje samostalnog nadzornika, no uz rad je, kako nam je potvrđeno, uspio završiti i fakultet. Tako je bio među rijetkima u sustavu s visokom stručnom spremom, što mu je uz činjenicu da dolazi iz kraja bliskog ministru Šprlji i cijelom Mostu, bila prednost kod imenovanja.

Dundić će se nakon preuzimanja funkcije morati žurno uhvatiti u koštac s problemima, među ostalim i manjkom novca što je ove godine u proračunu predviđen za Upravu za zatvorski sustav.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo