Josipovićeva inauguracija košta nas pola milijuna kuna

18.2.2010.
11:19
VOYO logo

arti-201002180060006Na pozornici koja je za tu prigodu montirana s južne strane crkve sv. Marka po prvi puta će uz Ivu Josipovića biti i njegova obitelj – supruga Tatjana i kćer Lana, te suci Ustavnoga suda na čelu s predsjednicom Jasnom Omejec.

Svečanoj će inauguraciji, prema najavama, nazočiti deset šefova država iz regije i srednje Europe, izaslanstva devet organizacija, sedamdesetak ostalih državnih izaslanstva, predstavnici političkog, vjerskog i društvenog života zemlje, te brojni građani.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sama svečanost počinje u 11,55 sati, a nakon što Grički top označi podne i prestanu zvoniti zvona s crkve sv. Marka hrvatsku himnu Lijepa naša izvest će Akademski zbor Ivan Goran Kovačić i dječji zbor Zvjezdice.

Prije nego što zauzme mjesto u prvome redu gledališta, Stjepan Mesić će kao vrhovni zapovjednik posljednji put proći kraj postrojenih vojnika Počasne zaštitne bojne u tzv. tihom prijavku.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nakon prisege i govora Josipović će zauzeti mjesto u auditoriju te slijedi kratki glazbeni program, koji ujedno označava i kraj inauguracije.

Mirando Mrsić, koji je vodio Josipovićevu izbornu kampanju, izjavio je prilikom generalne probe kako će inauguracija koštati manje od pola milijuna kuna.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"To će biti plaćeno iz Ureda predsjednika, a mi ćemo shodno prijašnjim običajima tražiti da se ta sredstva vrate u Ured iz pričuve u proračunu koja postoji za takve namjene", dodao je. .

Scenografiju je za pozornicu napravio Ivica Propadalo, a cvijećem ju ukrasio Saša Šekoranja. Sve će najave tijekom inauguracije izgovarati glumac Tarik Filipović.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prethodni članak:

arti-201002170668006

Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo