'RAZUMIJEM LETARGIČNE GRAĐANE' / Josipović: Poduprite bolju i pravedniju Hrvatsku

Predsjednik Republike u svom je obraćanju pozvao birače da izađu na parlamentarne izbore 4. prosinca, naglasivši kako se dosadašnji model društvenih i političkih odnosa potrošio te da se Hrvatska nalazi na prekretnici.

2.11.2011.
20:03
VOYO logo

Predsjednik Republike Ivo Josipović u svom je obraćanju iz svoga Ureda pozvao birače, građanke i građane Republike Hrvatske, da izađu na parlamentarne izbore 4. prosinca, naglasivši kako se dosadašnji model društvenih i političkih odnosa potrošio te da se Hrvatska nalazi na prekretnici, a izbori i u vremenima najveće krize mogu biti trenutak preokreta, novog optimizma i poleta.

"Vjerujem da to predstojeći izbori mogu biti. To ovisi o vama građanke i građani, ali, ovisi i o sudionicima izbora: koalicijama, strankama i neovisnim listama. Da bi izbori bili pravi čin demokratskog izbora građana za budućnost zemlje, sudionici izbora svoje kampanje moraju voditi odgovorno, fokusirajući se na ključna pitanja razvoja društva, izlaska iz političke, gospodarske i moralne krize te budućnost Hrvatske u Europskoj uniji, našeg položaja na globalnoj svjetskoj sceni i uloge u regionalnom okružju", kazao je Josipović. Pozvao je birače da svojim glasom podupru bolju i pravedniju Hrvatsku.

"Najmoćnije oružje demokracije još uvijek je glasački listić – a on je u Vašim rukama", poručio je i dodao kako ne sumnja u to da Hrvatska ima dovoljno poštenih ljudi, sa snagom i vizijom koji mogu pomoći graditi bolju budućnost.

"Stoga, iziđite na izbore i dajte im potporu za velike zadaće koji stoje pred njima u ovim teškim vremenima. Možda će baš Vaš glas odrediti budućnost Hrvatske", rekao je hrvatski predsjednik.

Izrazio je uvjerenje da prljave kampanje kojima se blati suparnike, te kampanje koje su fokusirane isključivo na prošlost bez pogleda u budućnost, neće donijeti uspjeh.

Dodao je kako prošlost nije nevažna, a novija je prošlost, rekao je, Hrvatskoj donijela povijesnu pobjedu u Domovinskom ratu, neovisnost, demokraciju i mnoge pozitivne pomake u društvu.

"Mogu razumjeti građane koje je kao nikada u našoj novijoj povijesti, obuzela letargija i nepovjerenje u političare i njihova obećanja. Izbori su trenutak da se podsjetimo kako svojim glasom možemo utjecati na svoju budućnost. Možemo izabrati one koji znaju izaći iz krize, možemo potaći optimizam, odgovornost prema vlastitoj budućnost, odgovornost političara i onih koji upravljaju resursima, možemo probuditi energiju i kapital, materijalni i duhovni, koji danas skriven malo doprinosi našem razvoju", naglasio je te ocijenio kako "nema mjesta rezigniranosti".

"Nakon prvih dvadeset godina, jedna faza razvoja našeg društva okončana je i danas, pred izbore, Hrvatska se nalazi na prekretnici", rekao je Josipović i dodao kako ju, suštinski, prepoznajemo "u potrebi da se reformama i odlučnim otklonom od korupcije otvori novo poglavlje razvoja hrvatskog društva".

"Zato se i od sudionika izborne utakmice s pravom očekuje da građanima ponude razvojne perspektive Hrvatske, da ponude viziju njena razvoja u narednom desetljeću", kazao je Josipović.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Izbori su prilika da Hrvatska, njen budući Sabor i Vlada, osnaženi novim demokratskim legitimitetom, ma kojih boja bili, odlučno i s optimizmom otvore novu stranicu naše povijesti. I sam s optimizmom gledam na našu budućnost", rekao je predsjednik Republike i pozvao birače, a posebno sve mlade i one koji glasaju prvi put, da iskoriste svoje ustavno pravo i izađu na izbore i odluče o budućnosti Hrvatske.

"Poštovane građanke i građani Republike Hrvatske, Izađite na izbore i svojim glasom poduprite bolju i pravedniju Hrvatsku!", zaključio je predsjednik Republike Hrvatske Josipović na kraju svog govora.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
FNC17
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo