'PROMIJENIO SAM SVE GUME' / Josip kupio autobus iz '81 za 2500 eura, pa sad besplatno vozi Splićane: 'Za daljnje održavanje strah me pogledati cijenu'

Josip Matulić obnovio je unutrašnjost i uredio 43 godine stari autobus. Kada uhvati vremena, jer inače radi kao vozač u javnom gradskom prometu, besplatno provoza građane

22.1.2024.
8:00
VOYO logo

Splitskim ulicama vozi narančasti autobus iz 1981. godine. Mladi vozač kupio ga je iz ljubavi, a sada besplatno vozi građane kada uhvati slobodnog vremena.

Narančasti autobus nema stanica ni putnih karata, a jedina destinacija je povratak u prošlost. Za njegovim volanom je Josip Matulić, mladi zaljubljenik u retro autobuse, koji je prije dvije godine kupio svog ljubimca za nešto više od dvije i pol tisuće eura, javlja Danas.hr.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ideja je oduvijek tu. Htio sam imati stari autobus, makar mi ležao negdje kod kuće. Vidio sam da je u Dubrovniku objavljena licitacija za autobus i jednostavno sam pomislio da je ovo zadnja prilika da nabavim nešto ovakvo", ispričao je Josip.

Image
'TUŽNE ČINJENICE' /

Čeka li 'nove' polovne zagrebačke autobuse sudbina starih? Insajder iz ZET-a otkrio detalje: 'Muči me jedan dio'

Image
'TUŽNE ČINJENICE' /

Čeka li 'nove' polovne zagrebačke autobuse sudbina starih? Insajder iz ZET-a otkrio detalje: 'Muči me jedan dio'

Besplatno vozi ljude

Obnovio je unutrašnjost i uredio 43 godine stari autobus. Kada uhvati vremena, jer inače radi kao vozač u javnom gradskom prometu, besplatno provoza građane. Neki zabunom misle da je riječ o redovitoj liniji.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Stariji ljudi dižu se sa stanice. Misle da je gradski promet pa negoduju kada im ne stanem na stanicu", priča Matulić. Za djecu je ovo pravo čudo na ulici, a kod nešto starijih koji se sjećaju ovog modela budi nostalgiju.

"Vidio sam da su unutra nova sjedala. Prije su bila drvena, stara i to je bilo fenomenalno. U meni budi nostalgičnost", rekao je Duje Borović iz Splita.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

S obzirom na reakcije, Josip ne žali što je kupio autobus koji stalno traži nova ulaganja. "Promijenio sam sve gume, njih šest prodaje se za 250 eura. Za daljnje održavanje strah me pogledati cijenu pa čekam zadnji trenutak da se manje iznenadim", zaključio je Josip Matulić.

Kad god stigne izaći će na splitske ulice, na veselje i iznenađenje prolaznika.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo